| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de desembre de 2023


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

Rubalcaba admet que no van explicar bé que el traçat del TAV afectaria Rodalies

Les obres d'ampliació de l'estació de Sants malmeten un passadís de la línia 5 del metro i obliguen a tancar-ne el pas

XAVIER MIRÓ AGÈNCIES. Barcelona
El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va admetre ahir que el govern espanyol ha de fer autocrítica per no haver explicat bé ni prou vegades als ciutadans catalans que les obres del tren d'alta velocitat (TAV) afectarien inevitablement el servei de Rodalies perquè el traçat triat per al TAV comparteix corredor amb els serveis de Renfe. Rubalcaba accepta que al govern li ha faltat «una mica de pedagogia» per explicar als ciutadans que hi hauria una «pertorbació evident» del servei de Renfe. Per altra banda, ahir Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va explicar que ha tancat als passatgers el passadís que uneix les dues andanes de la línia 5 a Sants per danys causats probablement per les obres d'ampliació de l'estació amb vista a l'arribada del tren d'alta velocitat.


+ Una imatge recent de les obres d'ampliació de l'estació de Sants per l'arribada del TAV. Foto: ORIOL DURAN

Als usuaris de Rodalies «cal donar-los una explicació: hi ha una obra, que és la del TAV, que està pertorbant Rodalies», admetia ahir el ministre després de ser preguntat sobre si la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, hauria de dimitir en l'actual situació. Rubalcaba no va fer cap referència a la ministra en la resposta, però sí que va admetre que el govern ha de fer «autocrítica» per no haver explicat bé als ciutadans que el fet de triar el corredor de Rodalies per fer passar el TAV causaria afectacions evidents als trens de Renfe, tenint en compte que és molta gent la que utilitza aquests serveis per anar a treballar cada dia. Ahir mateix, el líder del PP, Mariano Rajoy, insistia a dir que Álvarez no pot continuar al capdavant del ministeri perquè en l'execució d'aquestes obres s'ha actuat amb «absoluta ineficàcia» i «supèrbia total». També l'alcalde de Sant Cugat (CiU) en demanava ahir la dimissió.

Per altra banda, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha tancat el passadís subterrani que connecta les dues andanes de l'estació de metro de Sants de la línia 5 a causa dels desperfectes provocats al paviment i en una paret, probablement per filtracions de les obres d'ampliació de l'estació ferroviària a causa de l'arribada del TAV. Segons un comunicat de TMB, l'accés està tancat des de dimarts passat, dia 23, al matí i també ha quedat danyat un dels dos ascensors que faciliten l'accés de persones amb mobilitat reduïda pel passadís afectat. Pel que sembla, les filtracions procedeixen de les obres de cimentació que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) realitza a la plaça dels Països Catalans per ampliar l'estació ferroviària, per la qual cosa TMB ha instat la direcció de l'obra a la paralització dels treballs a la zona fins que es pugui garantir que no tindran afectació en les instal·lacions del metro. La clausura de la connexió s'ha fet per garantir la seguretat dels usuaris i facilitar la feina de reparació, encara que el servei de metro no ha resultat afectat en cap moment perquè no s'han detectat danys estructurals, segons TMB.

El tancament del passadís es mantindrà durant els dies necessaris per reparar els desperfectes i, mentrestant, hi ha un itinerari alternatiu senyalitzat que permet fer els recorreguts entre les dues andanes de Sants Estació en aquesta línia. En qualsevol cas, es mantenen amb normalitat les connexions amb la línia 3 i l'estació de Renfe. L'empresa ha demanat disculpes als usuaris pels inconvenients que pugui ocasionar aquesta situació. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Adif afirma que els pisos del Gornal no corren perill

>Els «expulsats» de Renfe van en cotxe

>La salut és el que importa

>El TAV, ara pendent de l'Audiencia Nacional

>El govern estudia exigir una auditoria abans del traspàs de Renfe

>El dèficit d'infraestructures és percebut ja com el segon problema del país

>els afectats

>Trànsit escurça el carril bus de la C-31 per evitar un altre col·lapse circulatori

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.