| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 2 d'octubre de 2023


dijous, 25 d'octubre de 2007
>

Punt i a part. Els vots de l'oposició de Barcelona forçaran el ple a demanar la dimissió de Morlán i la ministra Álvarez

La proposició, que presentarà CiU, també insta a revisar el calendari del TAV

M. SÒRIA. Barcelona
No han passat ni tres mesos de la moció contra el TAV pel centre de Barcelona i l'oposició ha tornat a unir forces per carregar contra el govern de Rodríguez Zapatero. Aquesta vegada, pel desgavell a les rodalies de Barcelona. CiU presentarà demà en el ple de l'Ajuntament de Barcelona una proposició per demanar la dimissió del secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, i de la ministra Magdalena Álvarez. De moment, s'hi afegeixen ERC i el PP. S'ha de veure què farà ICV-EUiA.


+ Hereu i Morlán, el mes de juny passat a Barcelona. / Foto: A. PUIG

La proposició és un altre revés per al govern en minoria de Jordi Hereu, aquesta vegada, a diferència de l'anterior, podria quedar-se totalment sol si ICV-EUiA, l'únic soci dels socialistes a Barcelona, és coherent amb el seu grup al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, que ja s'han adherit a les peticions de dimissió de la ministra d'Infraestructures, Magdalena Álvarez. Ahir, però, els ecosocialistes encara no tenien clara la decisió que prendran al ple. Segons fonts del partit de Barcelona, el grup d'Imma Mayol encara estava «valorant» la proposició. Al marge de la decisió d'ICV-EUiA, demà pot tornar a passar que, en contra de la voluntat de l'alcalde, l'Ajuntament de Barcelona es pronunciï en contra de la continuïtat del secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, i de la ministra de Foment, la socialista Magdalena Álvarez, «per la seva evident incapacitat per prevenir els conflictes i gestionar les afectacions», segons el text de la proposició que presenta CiU, i a la qual, previsiblement, s'hi uniran ERC i el PP, que entre tots sumen 23 regidors contra els 18 del govern bipartit barceloní.

La moció, que es va registrar abans-d'ahir a la secretaria municipal, també reclama que «en el termini més breu possible, es presenti un pla que garanteixi la seguretat, la plena mobilitat i l'eficiència dels serveis públics de transport», a més de recordar a Hereu que compleixi la proposició del juliol, contra el TAV pel centre de la ciutat, i que l'obliga a transmetre-la a la ministra. A hores d'ara, tres mesos després, ningú sap si ho ha fet.

En el ple de demà, que segurament tornarà a girar a l'entorn de les infraestructures, com les dues últimes comissions plenàries de Barcelona, el PP també demanarà, en una altra proposició, que es paralitzin les obres del TAV i que se subordini la data del 21 de desembre per a l'arribada de l'alta velocitat a Sants a la seguretat de l'obra. CiU ja ha avançat que hi votarà a favor, ja que en la proposició que presenta la federació també s'hi reclama «la revisió del calendari de l'entrada del TAV a Barcelona». Tot i que fins que se celebri el ple queden moltes hores, i les coses poden canviar molt, no és gaire probable que el govern municipal pugui neutralitzar aquesta proposició negociant alguna transacció. Amb tot, des del govern s'insisteix a dir que «totes les proposicions que es presenten són susceptibles de ser pactades», fonts de CiU confirmaven que, de moment, ningú els ha trucat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.