| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de desembre de 2021


dimecres, 24 d'octubre de 2007
>

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus nomenarà avui la gerència del CAERN.B.. Reus

El nomenament de l'actual administrador del Teatre Bartrina, Cèsar Compte, com a gerent del Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) i la dimissió de la directora gerent del Teatre Fortuny, Pilar Llauradó, són dues de les qüestions que avui es tractaran a la reunió de la comissió gestora del Consorci del Teatre Fortuny, la primera que les tres institucions que en formen part (Generalitat, Diputació i Ajuntament) mantenen des d'abans de l'estiu.

El nomenament de Cèsar Compte com a gerent del CAER respon al projecte que té el consorci de reforçar l'estructura i l'organigrama del centre, que va quedar molt tocat en el seu funcionament arran de la marxa al Teatre Nacional de Catalunya del seu anterior coordinador, Alfred Fort. Pel seu perfil tècnic, Compte és el candidat de consens que haurien pactat les tres institucions polítiques del consorci per coordinar el CAER, després que la conselleria de Cultura no hagués acceptat la possibilitat que l'anterior regidor de Cultura de Reus, Xavier Filella, pogués continuar vinculat professionalment al centre escènic. Però la dotació d'una gerència al CAER també ha de posar en pràctica efectiva el projecte de coordinar l'activitat dels teatres Fortuny i Bartrina. Així, la comissió artística del Teatre Bartrina, que es va renovar totalment la setmana passada, passaria també a assessorar la programació del Fortuny, teatre al qual es vol donar un nou impuls per captar nous públics. El periodista Xavier Graset, el dramaturg Francesc Cerrö i la directora de l'escola de teatre del Centre de Lectura, Rosa Mateu, són els membres de la nova comissió artística, que a partir d'ara, doncs, tindrà competències en els dos teatres.

Per la seva banda, l'actual directora gerent del Teatre Fortuny, Pilar Llauradó, deixarà el càrrec, segons ha pogut saber El Punt, davant el nou rumb de la política teatral de Reus. El proper destí de Llauradó, que dirigia el teatre des del mes de juliol del 2004, serà l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC). Precisament Llauradó ja treballava a l'IMAC quan el juliol de l'any 2000 va ser nomenada administradora del Teatre Bartrina, en substitució d'Alfred Fort. I Compte la va substituir al Bartrina quan va ser nomenada directora del Fortuny.

Directora gerent del Teatre Fortuny des de l'any 2004, Pilar Llauradó deixarà en breu el

càrrec per reincorporar-se a l'IMACAquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.