| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dimecres, 24 d'octubre de 2007
>

Una estrella fugaç al call

L'actriu nord-americana Gwyneth Paltrow va ser ahir a Girona rodant una sèrie documental

la contra

JOSEP MARIA SEBASTIAN.

Ni aglomeracions ni cap desplegament mediàtic esperaven ahir al cor del barri jueu de Girona la guanyadora de l'Oscar de Hollywood a la millor interpretació femenina de l'any 1998. L'actriu va arribar per sorpresa i amb una discreció total per rodar un capítol d'una sèrie de televisió nord-americana sobre ciutats espanyoles. Ahir sembla que tocava Girona. Que l'actriu i la desena de persones que l'acompanyaven, entre tècnics i assistents personals, no volien badocs i volien passar al més desapercebuts possible, va quedar clar fins i tot a l'hora triada per rodar. Paltrow va aparèixer al carrer de la Força passades les cinc de la tarda, aquella hora en què al Barri Vell només hi queden grups de jubilats paint el dinar i fent temps per tornar a l'autocar.

Un guarda personal que no la deixava de petja impedia qualsevol apropament a l'estrella, a la qual no se'm va permetre fer ni una sola pregunta. Em vaig veure, però, compensat de sobres quan va passar a menys d'un metre d'un servidor i em va dedicar un ampli i lluminós somriure, que, tot i que confesso que els anys em fan ser cada cop menys mitòman, em va arreglar la tarda. Després d'un estira-i-arronsa vam accedir tots plegats, l'equip del rodatge i un servidor, al centre Bonastruc ça Porta (l'antic Isaac el Cec), on s'havia de rodar l'interès de la Paltrow pel passat històric de Girona. Tot i que es pot dir que la temperatura no acompanyava gaire, la Paltrow es va comportar en tot moment com una professional, sense queixar-se ni una sola vegada de la poca roba que duia, no està clar si perquè als EUA deuen pensar que a Spain a tot arreu hi fa sempre sol, o perquè no es volia despendre dels costums de la seva Califòrnia natal, on sí que sembla que gairebé tot l'any gaudeixen de bonança. Durant les quatre hores que va estar a Girona va anar només vestida amb un minivestit blanc sense costures, tipus camisa, que permetia una magnífica visió de les seves llargues cames. A més, al natural i sense mitges. Una llarga bufanda, tipus fulard al voltant del coll donava el toc de glamur necessari. La resta, tot senzillesa. Maquillatge gairebé inexistent, un castellà perfecte, bona cara en tot moment, i un interès per tot el que veia en el centre que fins i tot va sorprendre els qui des del Punt de Benvinguda els feien de guies. Tant la Rosa Duran com en Carles Pongiluppi explicaven que havien quedat sorpresos pels coneixements culturals de l'actriu i per la seva curiositat per tot el que se li mostrava. Jo mateix vaig ser testimoni de com es perdia tota sola per les diferents sales per llegir els plafons i automàticament cridar algun dels guies per demanar més explicacions.

La seva imatge contrastava enormement amb la del seu partenaire en la sèrie. Es tracta d'un tal Mario Batali, un senyor gras, calb i amb cueta, vestit amb bermudes, sabatilles de color butà i armilla de llana. Tot un standard, –i perdonin-me els anglicismes, però la Paltrow bé s'ho mereix– del turista nord-americà que es pot trobar en qualsevol racó de món.

Vaig descobrir també que la fragilitat que mostra la Gwyneth Paltrow en pel·lícules com Shakespeare in love o Seven és un mite. Ho sé per pròpia experiència quan vaig bufar de valent per poder seguir-la quan pujava les escales de la Pera amb l'agilitat d'una gasela. Permetin-me un petit toc de paparazzi. Tot i que no hi havia cap possibilitat de preguntes ni privades ni sobre la seva vida professional, vaig poder esbrinar que havia dinat a Sant Pol a casa de la Carme Ruscalleda, i que estava acompanyada pels seus nens. Ho sé perquè vaig ser testimoni de la seva exigència de cercar un restaurant discret, que no estigués de moda, que no fos vulgar ni a l'autopista, per donar-los menjar. Després, l'estrella es va fondre. NOTÍCIES RELACIONADES

>Gwyneth Paltrow, al call de Girona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.