| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de desembre de 2021


dimarts, 23 d'octubre de 2007
>

Barcelonès Nord. L'església de Santa Maria s'omple de veïns contraris al pla de Dalt la Vila

Es concentraran davant l'ajuntament la setmana vinent, coincidint amb la fi del període d'al·legacions

JORDI GONZALO SARA MUÑOZ. Badalona
Més de quatre-centes persones es van aplegar divendres al vespre a l'església de Santa Maria en l'assemblea de veïns del barri de Dalt la Vila per parlar del polèmic pla especial de millora urbana (PEMU). Entre els assistents hi havia algunes de les personalitats que han signat el manifest de suport: Armand Soler, defensor de la ciutadania, i fins i tot diversos regidors de l'oposició, però també de l'equip de govern. La comissió de veïns ha convocat una concentració a la plaça de la Vila per dimarts vinent –el dia abans que acabi el període d'al·legacions del PEMU–, coincidint amb el ple d'octubre, en què han demanat la paraula.


+ L'església de Santa Maria es va omplir divendres de gom a gom de veïns de Dalt la Vila. Foto: J.G.

Ple de gom a gom. Ni un tros de banc lliure. Persones dretes repenjades a les columnes del temple. L'església de Santa Maria va oferir divendres un ple absolut en l'assemblea de veïns de Dalt la Vila per debatre el PEMU del barri i les accions a fer.

Els membres de la comissió van explicar el procediment seguit fins ara –dimecres vinent venç el termini per presentar al·legacions al pla– i les al·legacions que hi presenten. També es van definir com una comissió «sense influència política i cohesionada». A més, van anunciar que demanaran la paraula en el ple de dimarts vinent: «Ens agradaria la vostra assistència.» Els veïns, també van reclamar la destitució de Rosa Maria Sadurní, responsable de la gerència de Dalt la Vila: «És la principal responsable d'aquest pla, que no ens agrada com està, i entenem que és necessari un canvi en la direcció de la gerència tècnica.»

Després de les explicacions de la comissió, alguns assistents van demanar la paraula. Pepe Sabater, l'enginyer municipal del final del mandat de Màrius Díaz i de diversos de Joan Blanch, va qualificar el PEMU d'un pla que no comporta millores i va assegurar que era una qüestió de ciutat, no de barri. L'antic màxim responsable de l'àrea d'Urbanisme va retreure a la classe política no saber «gestionar la misèria» i va dir que tampoc saben a quines portes s'ha de trucar. Una veïna va preguntar pel projecte urbanístic de la plaça Nord, però no va rebre resposta. Entre els assistents hi havia Armand Soler, defensor de la ciutadania; el catedràtic Joan Vilarroya; els poetes Valentí Soler i Coloma Lleal, i en un discret segon pla, el rector de Santa Maria, Andreu Pascual. També hi va assistir Pedro Jesús Fernández, president en funcions de la Federació d'Associacions de Veïns. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Falta de cohesió en el govern local

>Els veïns contraris al pla urbanístic de Dalt la Vila de Badalona omplen Santa Maria

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.