| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


diumenge, 21 d'octubre de 2007
>

Objectiu: aturar la gasificadora

La plataforma ciutadana d'Alcanar estudiarà nova informació sobre el projecte Castor

JAVI BUERA. Alcanar

El portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, va afirmar ahir que l'objectiu del moviment ciutadà és aconseguir aturar la construcció de la planta de gas. Segons Ferrando, la plataforma ha de fer pressió per tal que l'empresa Escal UGS decideixi aturar el projecte, tal com sembla que ha passat amb el de Reus, que podria estar aturat. Joan Ferrando va dir que, si no s'aconsegueix aturar el projecte, almenys que es faci tanta pressió que l'empresa l'hagi de fer «el millor possible».

D'aquesta manera, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia que es va reunir aquest divendres en assemblea no es conforma amb l'anunci de la resituació de la planta terrestre. En aquest sentit, el portaveu va dir: «Volem que el projecte s'aturi, no volem que molesti un altre poble, si no és que ells el vulguin.»

En l'assemblea, també es va parlar sobre la reunió que es va mantenir amb una delegació de representats de l'empresa, que van donar un nou material escrit a la plataforma. Divendres vinent, hi haurà una trobada dels grups de treball de la plataforma en què es repartirà la informació perquè la llegeixin i n'extreguin les seves conclusions. Segons va dir el portaveu del col·lectiu ciutadà, l'empresa va dir que les conclusions extretes per la plataforma a partir de la memòria que ells tenien, era una informació incompleta ja que no és definitiva. Amb la nova informació s'explicaran alguns dels dubtes del col·lectiu.

Ferrando també va assenyalar que els representats de l'empresa Escal UGS, que tirarà endavant el projecte, van explicar als membres de la plataforma que moltes de les al·legacions es resoldran en uns documents que presentaran en uns dies. Els textos són una declaració d'impacte mediambiental, l'autorització ambiental integrada, la concreció d'ocupació de domini públic marítim i terrestre i l'autorització administrativa. La documentació serà entregada al ministeri de Medi Ambient i a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i podrà ser seguida per tothom.

La reunió que van tenir les delegacions de les dues entitats va servir perquè la plataforma «s'adonés que havia fet un favor a Escal UGS», segons Ferrando, ja que l'empresa ja preveia les al·legacions presentades. «Tot i així, per nosaltres serà bo si inclouen les al·legacions al projecte perquè així es milloraria», va afegir el portaveu. L'assemblea va ser informativa ja que la plataforma «tenia moltes coses per dir». Unes 250 persones van anar al Centre Cívic d'Alcanar, menys que a les anteriors a causa de les festes del poble i a la caça de barraca. NOTÍCIES RELACIONADES

>Futures accions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.