| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 14 de desembre de 2017


dissabte, 20 d'octubre de 2007
>

Deu mil obres d'art al Saló d'Antiquaris de les Reials Drassanes

Botero, Renoir, Miró i Tàpies, estrelles de la fira, que obre les portes avui

M.P.. Barcelona
Escultures de Botero, pintures de Renoir, Miró i Tàpies, joies de belle époque, art nouveau i art déco seran algunes de les obres més buscades del XVI Saló d'Antiquaris de les Reials Drassanes, que avui s'obre amb una oferta de deu mil obres. Per 300 euros els col·leccionistes es poden endur a casa un gravat japonès, i per 350.000, una escultura de Botero. El saló afronta una edició reforçada, gràcies a la incorporació de galeristes i antiquaris de prestigi, com és el cas del barceloní Artur Ramon.


 Foto: EL PUNT

+ A dalt, Natura morta amb fruites, de Botero. A baix, Brindis en el ball, de Grau Sala. Foto: EL PUNT

El mercat de l'art i de les antiguitats viu un moment dolç, tot i que amb irregularitats: la pintura contemporània es revalora dia a dia –tot i que encara no està tan disputada com la pintura catalana del XIX i del principi del XX–, mentre que el mobiliari antic ha quedat força estancat per culpa del cada cop més limitat espai dels habitatges. Ara bé, juga a favor dels mobles monumentals la nova tendència de conjugar allò més avantguardista amb allò antic.

El XVI Saló d'Antiquaris de les Reials Drassanes és el punt de trobada, a partir d'avui, de 33 prestigiosos expositors de Catalunya i de la resta del món. Pintures, gravats, escultures, peces arqueològiques, tapissos, mobiliari europeu, art africà i asiàtic, art nouveau, déco, modern i contemporani, joies, peces de ceràmica, porcellana, marfil, bronze, vidre, catifes, mobles auxiliars... De tot i més és el què es pot trobar en el saló, que obrirà les portes cada dia, fins diumenge de la setmana que ve, entre les onze del matí i les nou del vespre. Al llarg dels nou dies de saló, s'esperen uns 20.000 visitants.

Tot i que a hores d'ara hi ha una sèrie de peces que es consideren les estrelles del saló, a última hora és habitual que els galeristes i els antiquaris sorprenguin amb peces desconegudes. A l'espera de fer el recorregut, els rastrejadors de l'art i de les antiguitats disfrutaran amb olis i escultures de Fernando Botero, de la galeria Bernat de Barcelona. De moment, l'obra més cara del saló és una escultura –una natura morta– de Botero valorada en 350.000 euros.

Tampoc passarà per alt una pintura del cèlebre Renoir, Etude de tête, un petit oli de 9x8,5 centímetres. I, també per a butxaques sòlides, sobresurten una esplèndida pintura de Grau Sala (valorada en 210.000 euros), Brindis en el ball; un Mir signat el 1906, Jardins de l'institut Pere Mata, i un Rusiñol místic i poètic, Montjuïc. La font del Gat (1887). No falten mirós ni tàpies i una escultura, Viaje inmóvil (1977), del recentment desaparegut Pablo Palazuelo.

Però no tot s'acaba en la pintura. Una col·lecció de tankards (antigues gerres de cervesa) de marfil alemanyes dels segles XVIII i XIX; mobiliari mallorquí de finals del XVII i del XVIII; una figura africana de reliquiari de la tribu dels kota de Gabon de final del XIX i principi del XX, i criselefantines en bronze i marfil art nouveau i art déco es troben entre el bo i millor de l'oferta del saló. Una oferta que serveixen galeries de prestigi com ara l'Aminian de Bordeus, amb els seus apreciats tapissos i catifes dels segles XVII, XVIII i XIX; la Johann Ofner Balhburg Antiquitaeten d'Hamburg, amb les seves col·leccions de porcellana; la Michael Nolte, reputada per la seva selecció d'arts decoratives dels segles XVIII i XIX i per la col·lecció de rellotges antics més important d'Europa, i la firma muniquesa Kotobuki Fine Japanese, amb una extensa mostra de gravats japonesos. Aquest any s'incorporen al saló galeries de referència com ara la barcelonina Artur Ramon, la Pepe Rubio de Palma de Mallorca i la Vendôme Joyería de Madrid.

Entre els compradors se sortejarà un tapís de llana fet a mà sobre un dibuix de Picasso, Méditerrannée, edició limitada de la galerista i col·leccionista parisenca Marie Cuttoli, amiga íntima de l'artista malagueny, cedit per la galeria Aminian de Bordeus.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.