| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 de setembre de 2022


dissabte, 20 d'octubre de 2007
>

L'Autònoma dóna un impuls al seu parc de recerca per acostar-lo més a les empreses

Tanca un acord amb el CSIC i l'IRTA per als centres del campus

C. ALUJU FERRER. Cerdanyola del Vallès
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) van fer oficial ahir la seva aliança per crear el Parc de Recerca UAB i potenciar d'aquesta manera la transferència de la investigació dels centres del campus a les empreses privades.


+ Montilla escoltant les reivindicacions de la Federació de Joves Investigadors Precaris. Foto: C.A.F.

Els principals objectius del Parc de Recerca UAB són l'impuls i la millora de la transferència de la investigació a les empreses i l'enfortiment dels serveis cientificotècnics. Tot i que bona part d'aquesta feina ja la fan els vint-i-cinc centres de recerca del campus de Cerdanyola i els més de quatre mil investigadors, la nova etapa que ara enceten aquestes institucions tindrà «un enfocament molt directe en les empreses», segons va explicar ahir el director del parc, Jordi Marquet.

Fins ara els resultats dels diversos instituts i centres de recerca del campus de la UAB han donat peu, des dels anys vuitanta, a la creació de vint-i-cinc empreses. Durant l'any passat, la recerca en el conjunt del campus de la UAB va disposar de 45 milions d'euros d'institucions públiques, va generar 23 milions més en contractes amb empreses privades i va registrar 60 patents.

El president del CSIC, Carlos Martínez, va explicar que els resultats d'aquesta aliança reforçaran «l'economia del coneixement, un element bàsic en les societats actuals». El director general de l'IRTA, Josep Tarragó, va defensar que, treballant plegades, «les administracions resolen els problemes de la societat».

D'aquí a dos anys, el Parc de Recerca UAB disposarà del Centre de Recerca Agrogenòmica i del Centre de Nanociència i Nanotecnologia. Ahir es va plantar una olivera en els terrenys que ha d'ocupar l'edifici Eureka, un futur viver d'empreses.

Pel que fa al pressupost públic destinat a la investigació, després que dijous el conseller d'Innovació, Universitat i Empreses, Josep Huguet, admetés que hi havia hagut una retallada en el pressupost de recerca pel 2008, ahir el president de la Generalitat, José Montilla, va dir que «no es tracta de gastar més diners en recerca i investigació, sinó de gastar-los millor». L'objectiu del govern és destinar a recerca un 2% del PIB l'any 2010, i assolir així paràmetres europeus. NOTÍCIES RELACIONADES

>Coincideixen quatre protestes

>Impuls al parc de recerca de la UAB i protestes.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.