| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 24 de novembre de 2020


dissabte, 20 d'octubre de 2007
>

Via lliure per completar la primera fase de pla
Després de la jornada d'ahir, l'Ajuntament ja té via lliure per enllestir l'enderroc del primer grup de cases barates que han d'anar a terra. Quatre famílies es negaven a deixar la casa perquè no acceptaven les indemnitzacions econòmiques que ofereix l'Ajuntament a través d'un pla acordat amb l'associació de veïns del Bon Pastor el 2004 i confirmat en una consulta popular entre les prop de vuit-centes famílies afectades mesos després.

L'Ajuntament ha aconseguit una ordre judicial de desallotjament d'aquests quatre habitatges, i ahir s'hi van presentar de bon matí els agents judicials, responsables d'Urbanisme i les empreses de mudances. La inquilina d'una de les cases, que té més de 70 anys, segons van explicar veïns del barri, va tenir un atac d'ansietat; la van traslladar al centre ambulatori i van continuar buidant casa seva.

Una altra inquilina, Aurora Sardaña, es va quedar per la zona mentre veia impotent com li treien les coses de casa. Es queixava que els agents li havien tirat la porta a terra mentre ella, nerviosa, intentava trucar a l'advocada.

Els desallotjats passaran el cap de setmana en un hotel de la ciutat i dilluns aniran a pisos cedits provisionalment per l'Ajuntament.

El barri està dividit davant d'aquest pla, que preveu l'enderroc de les prop de vuit-centes cases obreres de planta baixa que es van construir el 1929, i el seu reallotjament en un miler d'habitatges que s'hi podran fer en blocs de pisos. La majoria e veïns han acceptat les compensacions i alguns han penjant pancartes en què reclamen que comenci la segona fase. D'altres, agrupats en el col·lectiu Avis del Barri, no volen marxar si no es milloren les condicions. NOTÍCIES RELACIONADES

>Una desena de veïns ferits per una càrrega policial en un desallotjament al Bon Pastor

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.