| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de febrer de 2023


divendres, 19 d'octubre de 2007
>

La millor arquitectura gironina

Els premis del Col·legi d'Arquitectes registren una participació rècord amb 112 propostes

DANI CHICANO. Girona
La convocatòria d'aquest any dels Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines, per la delegació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), ha registrat una participació rècord, amb un total de 112 propostes presentades en les quatre categories de què consta el concurs: la principal, arquitectura, i a més interiorisme, espais exteriors i espais efímers. El president del COAC a Girona, Josep Riera, i els vocals de la junta Ricard Turon i Raquel Serrat van presentar ahir les 27 propostes seleccionades per a la fase final, i van anunciar que el 14 de desembre es coneixeran quines són les guanyadores.


El jurat dels premis d'aquest any l'han format l'arquitecte Antonio Ortiz (Cruz y Ortiz Arquitectos), Jesús Irisarri (Irrisarri+Piñera), Quim Larrea (Quim Larrea & Asociates), Ramon Vilalta (RCR Arquitectes) –guanyador en la categoria d'arquitectura en l'edició del 2006– i Raquel Serrat (secretària, sense vot). El prestigi del jurat, la consolidació dels guardons, que arriben a l'onzena edició, l'increment de la qualitat en els projectes que es realitzen en l'actualitat i el ritme accelerat dels darrers temps en el sector de la construcció són alguns dels factors que explicarien, tal com va aventurar ahir Josep Riera, l'increment en el nombre de propostes presentades a concurs –90 (2004), 70 (2005), 69 (2006) i 112 (2007)–. Riera també va afirmar que els arquitectes van «perdent la por» a presentar les seves obres. El president del COAC va voler destacar que, mentre en altres demarcacions la periodicitat del premi és bianual o triennal, a la de Girona és anual «perquè hi ha prou qualitat», i va remarcar que el 50% de les obres presentades pertanyen a la categoria d'arquitectura, i que es plantegen fusionar a aquesta, la d'interiorisme. Ricard Turon, vocal de Projecció i Cultura del COAC, va anunciar que la proclamació dels guanyadors tindria lloc el 14 de desembre, en un acte que serviria també, com ja és habitual, com a inauguració de l'exposició que s'instal·larà a la seu del COAC amb material i fotografies de les propostes finalistes, que també es coneixeran el mateix dia. Per la seva banda, Serrat, que va assistir a les deliberacions del jurat, va explicar que aquest va valorar l'àmplia participació, la qualitat de les propostes i el fet que, en la categoria d'arquitectura efímera, el predomini de les instal·lacions vinculades a la mostra Girona, temps de flors, en altres edicions gairebé absolut, ha deixat pas a una certa varietat de propostes.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.