| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 15 de setembre de 2024


dimarts, 16 d'octubre de 2007
>

ERC intentarà incorporar membres de les plataformes a la llista del Congrés

Accepta una esmena en aquest sentit i una altra per «separar i distingir molt» el govern del partit

TIAN RIBA. Barcelona
La comissió redactora de la ponència oficial d'ERC a la conferència nacional d'aquest dissabte ha acceptat una esmena d'un militant de Gavà que, en la línia dels crítics de Reagrupament, proposa incorporar a les llistes al Congrés membres de les diferents plataformes sobiranistes. El procés d'esmenes també ha servit per endurir la part del redactat que parla de la diferenciació entre l'acció de govern i el funcionament i la gestió del partit. Ara es parla de «separar i distingir molt» totes dues coses, però no s'aclareix si això vol dir que els dirigents que siguin al govern no han de ser al capdavant del partit, com reclamen els crítics.


+ Joan Ridao, en un acte de la Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés. / Foto: O. DURAN

La comissió formada per Joan Ridao, Marina Llansana, Carles Bonet, Josep Huguet, Jordi Portabella, Anna Simó i Joan Tardà ha acceptat tot un paràgraf que argumenta que cal incorporar membres de les plataformes sobiranistes perquè «la resposta del poble català a la campanya anticatalana i la retallada de l'Estatut aprovat pel Parlament» va mobilitzar, «al voltant d'Esquerra», el conjunt d'associacions i col·lectius que van donar suport a la manifestació pel dret de decidir del 18 de febrer del 2006. Per tant, «la propera candidatura d'Esquerra a les eleccions espanyoles de la primavera del 2008 hauria d'incorporar, tal com ja ha fet en anteriors ocasions, representants d'aquest moviment sobiranista i de les plataformes i entitats que han sorgit posteriorment», amb l'objectiu de reforçar «el caràcter obert del partit i trencar la inèrcia partidista davant l'opinió pública».

L'altra esmena destacable acceptada és la que diu que «cal separar i distingir molt» clarament l'acció del govern del funcionament i la gestió del partit. Un redactat que s'acosta a les tesis dels crítics, segons els quals els dirigents que són al govern no han de ser al capdavant del partit i viceversa. Des de l'inici de la legislatura s'ha debatut dins del partit si és bo que el secretari general, Joan Puigcercós, sigui al govern i ell mateix s'ho ha arribat a plantejar.



PRIMÀRIES
Respecte a l'organització, la ponència també advoca per defugir la jerarquització vertical, una presa de decisions més participativa, però alhora coresponsable i «aprofundir» en mesures de participació tant internes com externes. En l'àmbit intern això vol dir primàries per triar càrrecs i llistes, referèndums interns i consultes en línia. I, en l'aspecte extern, llistes obertes, relació directa amb els electors, transparència en el finançament, referèndums i pressupostos participatius. També es preveu un pla de reflexió dels resultats electorals per adaptar al màxim les estratègies als nous votants sense perdre ideologia i aprofundint en els valors històrics d'ERC i potenciant les sectorials.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Carod es reuneix amb els crítics de CDC

>ERC vol les plataformes sobiranistes en les llistes per al Congrés

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.