| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


dimarts, 16 d'octubre de 2007
>

LLuc Queralt mostra el resultat d'un intercanvi cultural entre Tarragona i Cuba

Va bescanviar obres d'artistes tarragonins amb les de cubans

CARINA FILELLA. Tarragona
L'artista Lluc Queralt mostra a l'Arxiu Rosselló Tarraco una sèrie de fotografies fetes durant un viatge d'un mes a Cuba. Aquesta només és la primera part d'un projecte d'intercanvi que va realitzar l'artista a Cuba, on va bescanviar obres d'artistes tarragonins amb les de diverses creadors cubans.


+ Fragment d'una de les fotografies de Lluc Queralt fetes a Cuba.

L'artista tarragoní Lluc Queralt, acompanyat del seu germà Dan, també artista, van emprendre el mes de març passat un peculiar viatge a Cuba. El primer, va fer el trajecte entre l'Havana i Santiago de Cuba en bicicleta, i el segon va completar el mateix recorregut fent autoestop. No es tractava de fer competicions per veure qui arribava primer a la meta. Tampoc no es tractava només de gaudir del viatge, cadascú de la seva manera. I és que els dos artistes s'ho van plantejar, sobretot, com un intercanvi cultural entre Tarragona i Cuba. De fet, els germans Queralt es van emportar algunes mostres del treball de diversos artistes tarragonins, com ara Jordi Abelló i Josep Maria Rosselló, i allà intercanviaven les obres amb les d'artistes cubans. «Vam recopilar pintures, textos d'escriptors, poemes, música..., de creadors de Tarragona, i durant el viatge anàvem contactant amb artistes de Cuba per fer un intercanvi epistolar i d'obres amb ells», explica Lluc Queralt, i hi afegeix que van tornar del viatge amb més de vint cartes i pintures cedides per artistes cubans, «alguns de renom, com ara Jover».

Lluc Queralt preveu muntar una exposició amb tot aquest material artístic que esdevindrà una bona mostra de l'art contemporani cubà.FOTOGRAFIES DE CUBA


De moment, però, l'Arxiu Rosselló Tàrraco (Baixada Peixateria, 27, Tarragona) exposa set fotografies fetes per Lluc Queralt durant el viatge. Com és habitual en l'artista, són totes en blanc i negre, una modalitat amb el qual diu que s'hi sent més còmode i també més satisfet amb el resultat. En tres de les imatges s'hi poden veure retrats, i la resta corresponen a espais i moments que van captivar l'artista durant la seva visita a les terres cubanes.

La mostra, batejada amb el títol Cuba, un reflex en l'ull del Cíclop, es podrà veure a l'Arxiu Rosselló Tàrraco fins al dia 30 de gener.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.