| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de febrer de 2023


dilluns, 15 d'octubre de 2007
>

A Blanes, pendents de Madrid
Tot i que a Madrid no hi ha platja i a Blanes encara sí, el futur de s'Abanell depèn del projecte que presentarà properament el Ministeri de Medi Ambient per remodelar el passeig marítim i intentar trobar una solució al problema.

Una delegació blanenca formada per grups polítics i empresaris turístics va anar a Madrid a finals de setembre per tal de reunir-se amb el subdirector de sostenibilitat de les costes, Miquel Velasco. Allà els van comunicar que el Ministeri de Medi Ambient encara no té el projecte del nou passeig, però van prometre que a finals d'octubre el tindrien. Tot i així, i com que la tramitació durarà més d'un any, el problema s'allargarà i s'allargarà fins a l'estiu vinent, amb la qual cosa la gent de Blanes viurà amb l'ai al cor força mesos més. Com a contrapartida, l'Estat es va comprometre a fer aportacions «importants» de sorra per poder afrontar l'estiu vinent.

El descalçament de dissabte passat va provocar la indignació del sector turístic, fart de la perpetuació d'un problema originat l'any 1994, ja fa 13 anys, arran de l'extracció de sorra que s'hi va fer.

Pel que fa a la reforma del passeig, el Ministeri de Medi Ambient manté com a bona l'opció de fer-lo retrocedir per guanyar metres de platja, i descarta la proposta feta des de Blanes d'instal·lar-hi espigons submarins per tal d'evitar la pèrdua de sorra, ja que «fan de barrera durant els temporals, però provoquen altres problemes», segons el ministeri. L'alcalde, Josep Trias, creu que fer recular el passeig tampoc no és «gaire agressiu» i, per tant, no ho veu amb mals ulls. NOTÍCIES RELACIONADES

>Les actuacions urbanístiques incorrectes agreugen l'erosió de les platges gironines

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.