| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de setembre de 2021


divendres, 12 d'octubre de 2007
>

Teatrebrik fa la seva primera incursió en la comèdia amb l'estrena de «Fum, fum, fum»

La companyia banyolina actuarà per primer cop en les festes de Sant Martirià

RAMON ESTÉBAN. Banyoles
La companyia Teatrebrik farà una doble estrena la setmana que ve. D'una banda, presentarà la seva primera comèdia (una adaptació de la popular Fum, fum, fum, de Jordi Sánchez) i, de l'altra, l'escenificarà durant la festa major de la seva ciutat, una novetat per a ells. El muntatge el dirigeix Miquel Torrent i l'interpreten Salvador Duran, Joan Gómez, Jaume Vicens, Teresa Solà, Íngrid Calpe i Llum Valle. Els també banyolins Can Seixanta es cuiden de l'escenografia.


+ Una escena del muntatge, en un assaig. / Foto: TEATREBRIK

«No és tan fàcil com pot semblar, fer riure a la gent», comentava ahir l'actriu Íngrid Calpe en la presentació de l'obra a la premsa. Fins ara, Teatrebrik no havia abordat un text que es pogués considerar de comèdia. I això que aquesta companyia ja té vuit anys de vida –des que el 1999 van posar en escena un Edmond de Mamet– i ja ha representat cinc muntatges. Per conduir-los en aquest canvi de registre han encarregat la direcció a Miquel Torrent, experimentat actor per a qui Fum, fum, fum és la quarta oportunitat de posar-se al capdavant d'un muntatge teatral. «Que em cridessin va ser una sorpresa molt agradable», reconeixia ahir Torrent.

La peça escollida per a la primera incursió en la comèdia és un valor segur: Fum, fum, fum, original de Jordi Sánchez i estrenada fa una dècada. «És un vodevil, però posat al dia», va resumir l'actor Salvador Duran, el qual va remarcar que, tot i basar-se en un format de comèdia clàssica, conté un humor transgressor que apropa el text al públic més jove.

La història que s'hi narra passa en un àpat familiar de Nadal, durant el qual esclaten els conflictes que al llarg dels anys havien anat quedant latents, amagats per la consigna de guardar les aparences. «El públic s'hi podrà sentir identificat», va augurar Torrent. Al marge de les aportacions a l'obra original que facin el director i els actors, la personalitat de la versió de Teatrebrik és deguda a l'escenografia, elaborada per Can Seixanta, un equip que fins ara coneixíem en el seu vessant de dissenyadors.

L'estrena es farà el dia 18, a les deu de la nit, al Teatre Municipal, i es representarà els quatre dies següents.UNA CIUTAT TEATRAL


La regidora de Cultura, Núria Carreras, va mostrar la seva satisfacció per poder continuar amb la tradició de presentar una estrena teatral produïda a la ciutat. «Estem recollint els fruits d'una aposta per les arts escèniques, iniciada fa molts anys, i que els diferents equips de govern han anat seguint», va indicar. En l'actual temporada teatral de tardor, a més d'aquest Fum, fum, fum, s'estrenarà una altra producció local: Péinate como es debido, de Pocapuc Teatre, inspirada en la pel·lícula El ángel exterminador, de Buñuel.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.