| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'abril de 2021


dijous, 11 d'octubre de 2007
>

Volen impugnar la multa del pàrquing Jaume I per l'amistat de Vallvé i l'àrbitre

El regidor tarragoní de CiU i Ignasi Company van constituir una societat i compartien despatx d'advocats

MARIA FERNÁNDEZ NOGUERA. Tarragona
Sistemas Alem, l'empresa que es va associar amb Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) per construir el pàrquing Jaume I, vol demanar la impugnació del laude del Tribunal Arbitral que l'obliga a pagar cinc milions d'euros a AMT. El fundador de l'empresa madrilenya, Rafael León, considera que l'àrbitre, Ignasi Company, «no va ser imparcial» perquè ell i el regidor de CiU Albert Vallvé són administradors d'una societat immobiliària (Cohuva) i compartien despatx d'advocats fins fa quatre anys. Vallvé justifica que Cohuva tenia per «finalitat única» comprar el pis de la rambla Nova on exercien la seva professió.


+ La plaça que cobreix l'aparcament subterrani, a la Part Alta. Foto: MARTA MARTÍNEZ

El fundador de Sistemas Alem està decidit a recusar l'àrbitre a l'Audiència Provincial de Tarragona per la relació professional que va mantenir amb el regidor de CiU del consistori tarragoní. Tot i això, els administradors judicials de l'empresa –sotmesa a un concurs de creditors– seran els que hauran de donar el darrer vistiplau a aquesta actuació.

El cas és que el regidor i advocat Albert Vallvé, Ignasi Company i el cosí germà d'aquest darrer, Antoni Huber, van constituir el 20 de juny del 1995 una societat anomenada Cohuva que tenia com a objecte social «la promoció immobiliària d'habitatges», tal com consta en el registre mercantil. Segons va argumentar ahir el polític de CiU, tots tres es van unir en la societat per adquirir un pis a la rambla Nova on compartien despatx d'advocats: «Però no vam comprar res més ni vam fer negocis immobiliaris», hi va afegir.

Segons Vallvé, Company es va separar dels altres dos socis l'any 2003 i es van vendre el pis, però no van dissoldre la societat. «Fa quatre o cinc anys que no som socis», va dir el regidor. Actualment, l'àrbitre del pàrquing Jaume I comparteix oficines amb l'advocat Xavier Tarrés, regidor d'Urbanisme de Tarragona (independent pel PSC).

Per la seva banda, Rafael León considera que el laude té contradiccions: «No té sentit que em condemnin per haver incomplert els contractes signats amb AMT però que a la vegada reconeguin que les certificacions d'obres estan totes aprovades i firmades pel senyor Jesús Trasobares», l'administrador de la Unió Temporal d'Empreses formada per Aparcaments i Alem.

León, a més, va dir: «És totalment injust que l'obra civil –de la qual s'encarregava AMT– s'encarís un 500% i a sobre nosaltres haguem de pagar ara cinc milions.» Davant d'aquests arguments, l'única explicació que troba al resultat del laude és la «parcialitat» de l'àrbitre, Ignasi Company. NOTÍCIES RELACIONADES

>El Tribunal Arbitral ja va desestimar la mateixa petició

>Impugnaran la multa del pàrquing Jaume I per l'amistat de Vallvé i l'àrbitre del tribunal

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.