| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de juny de 2024


dijous, 11 d'octubre de 2007
>

Vallès. Veïns de Montcada volen que l'Ajuntament s'oposi a la crema de fangs a la cimenteraC.A.F.. Montcada i Reixac

L'associació de veïns del barri de Can Sant Joan de Montcada va entrar ahir una instància a l'Ajuntament per reclamar a l'alcalde, César Arrizabalaga, que els faci costat i que s'oposi al projecte de la cimentera Lafarge de cremar fangs de depuradores a les seves instal·lacions de Montcada. D'aquesta manera, els veïns volen «posar fi a la passivitat fins ara mantinguda» pel consistori. Tot i que formalment la Generalitat encara no ha obert el període d'al·legacions a aquest projecte, el president de l'entitat veïnal, José Luis Conejero, va explicar ahir que espera reunir-se amb l'alcalde i demanar-li que, de la mateixa manera que l'associació, també presenti al·legacions contra la crema de llots procedents de depuradores.

L'entitat veïnal vol demostrar amb la documentació aportada –i que presentarà a la Generalitat– «la greu repercussió per a la salut dels veïns que tindrà aquesta activitat, que agreujarà encara més el precari estat de l'aire» d'un municipi que el maig del 2006 va ser declarat zona d'especial protecció de l'ambient atmosfèric.

L'associació demana a l'Ajuntament que faci un acurat estudi sobre la salut dels veïns de Can Sant Joan. A més, també li demana que els tingui permanentment informats de les novetats en la tramitació del projecte.

L'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya va signar un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua el desembre del 2006 per fer servir els fangs de les depuradores com a combustible per als forns de producció de les cimenteres.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.