| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de setembre de 2023


dimecres, 10 d'octubre de 2007
>

Blanes fitxa David Meca com a imatge de la ciutat per dos anys i més de 200.000 euros

El Patronat de Turisme aprova el contracte, que se signarà demà a Madrid, amb l'oposició del PSC, Esquerra i ICV-EUiA

JORDI COLOMER. Blanes
Que David Meca seria la nova imatge de Blanes ja se sabia des de l'estiu, però dilluns a la nit el Patronat de Turisme de Blanes va aprovar finalment el contracte amb el famós nedador català durant un període de dos anys i amb un cost total de més de 200.000 euros. La decisió no ha estat, però, exempta de polèmica, i els grups de l'oposició a l'Ajuntament ja han deixat clar que no estan gens d'acord amb aquesta decisió, sobretot pel que fa al contingut del contracte. La part privada representada va votar-hi favorablement. Demà mateix se signarà a Madrid el contracte amb Meca, on també s'oferirà una roda de premsa. Aquesta aposta per promocionar la ciutat s'inspira amb la que va fer Lloret de Mar amb el fitxatge de l'astre brasiler Ronaldinho.


+ Meca, el mes d'agost passat, el dia que va participar en la Travessia Popular del Port de Blanes. Foto: MIQUEL RUIZ

David Meca serà la nova marca del turisme de Blanes, tot i que aquesta aposta sembla que no acaba d'agradar a tothom. Si la part privada del Patronat de Turisme de Blanes va votar-hi clarament a favor, els grups polítics a l'oposició, formada pel PSC, Esquerra i ICV-EUiA, van evidenciar el seu desacord, de manera que van provocar que la majoria política desaprovés tota aquesta operació.

Josep Marigó (PSC) va justificar l'oposició del seu grup assenyalant que creuen que «aquesta no és la imatge adequada per a Blanes», i que tot plegat «no aporta res», alhora que ho contraposava a la recent supressió de les revisions mèdiques. Joan Puig (Esquerra) va criticar que tot s'hagi aprovat i signat sense convocar el Consell d'Esports, i considera «precipitat» que demà mateix ja se signi el contracte amb l'esportista. «Les coses no es fan així», va afirmar.

Des del govern es va contestar la negativa de l'oposició. Celestino Lillo (PP) va afirmar que «Blanes necessita una persona de referència», i que l'oposició «va anar» a la reunió del Patronat «a boicotejar el tema».

Meca ja va participar el mes d'agost en la 59a edició de la Travessia Popular de Blanes, en uns moments en què ja s'estava negociant el seu contracte. El fitxatge de Meca també coincidirà amb l'entrada en funcionament de part de la nova ciutat esportiva, prevista, en principi, per a l'any que ve.EL CAS «RONALDINHO»
El fitxatge de Meca recorda molt el patrocini de Lloret Turisme al web del jugador del Barça Ronaldinho. En aquesta operació s'hi han destinat vora 400.000 euros en dos anys, a canvi que el jugador visités la població un cop a l'any i contestés els milions de correus que rep anualment amb el logotip de Lloret. El mes de maig s'acaba aquest contracte.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Blanes pagarà 200.000 euros a David Meca perquè promocioni la ciutat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.