| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'abril de 2024


diumenge, 7 d'octubre de 2007
>

Olga Xirinacs i Josep Anton Baixeras representaran Tarragona a Frankfurt

El vídeo promocional de Tarragona 2016 es presentarà a Frankfurt en un dinar institucional a la Literaturhaus

MIREIA LACÀRCEL. Tarragona
La setmana vinent, la Fira del Llibre de Frankfurt s'impregnarà de l'empremta literària de la demarcació tarragonina de la mà de dos escriptors de categoria, Olga Xirinacs i Josep Anton Baixeras. Tots dos, juntament amb una llarga representació institucional del Camp, es convertiran en els ambaixadors tarragonins de la fira més important a nivell europeu en l'àmbit de les lletres. Els diferents actes previstos tenen com a objectiu transportar tot el llegat cultural i literari de Catalunya més enllà de les nostres fronteres, i aconseguir així una internacionalització i universalitat de la llengua catalana. A més, aprofitant aquest esclat cultural, la ciutat de Tarragona presentarà oficialment amb un vídeo la seva candidatura per a l'any 2016 per ser la Capital Europea de la Cultura.


+ Josep Anton Baixeras i Olga Xirinacs en la presentació dels actes del Camp a la Fira del Llibre de Frankfurt. / Foto: M.L.

La Fira del Llibre de Frankfurt, en què Catalunya és la convidada d'honor, serà un esglaó més per situar el Camp de Tarragona i la seva capital en el món. Per fer-ho, dos escriptors de luxe, com són Olga Xirinacs i Josep Anton Baixeras, encapçalaran la comitiva tarragonina que la setmana vinent aterrarà a Frankfurt per donar a conèixer les lletres catalanes i la cultura del país.

Així, els serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona, juntament amb l'Institut Ramón Llull i l'Ajuntament de Tarragona han organitzat per al dia 11 d'octubre l'acte Tarragona literària. Un dinar a la Literaturhaus amb periodistes alemanys en què es pretén mostrar tota la riquesa literària, cultural i patrimonial de les terres del Camp, i evidentment de la ciutat de Tarragona. El director dels serveis territorials de Cultura, Adam Manyé, celebrava que s'hagués aconseguit organitzar aquesta activitat, «ja que el temps a la fira en sí és molt acotat», i en canvi aquest acte complementari els donarà 60 minuts extensos per parlar sobre la cultura i la literatura de Tarragona.

La Literaturhaus, doncs, serà l'escenari on l'alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, presentarà el vídeo promocional de la candidatura de Tarragona a ser la Capital Europea de la Cultura l'any 2016. Alhora, també s'hi exposarà l'últim número de la revista Kesse, editada pel Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, que en motiu de la fira, ha dedicat l'últim número a la revisió de l'activitat literària de les comarques tarragonines durant els últims deu anys. Amb tot, en el dinar de caire tarragoní, també hi haurà un espai dedicat a la presentació d'un catàleg d'obres publicades per diverses editorials i entitats del Camp de Tarragona, que són Arola editors, Cossetània Edicions, Silva Editorial, Aeditors i Publicacions URV. A tots aquests materials repartits entre els assistents, cal sumar el volum Tarragona escrita. La ciutat vista pels escriptors, un assaig de Joan Cavallé, que dóna una visió molt àmplia de tot el que s'ha escrit sobre Tarragona. El colofó de l'àpat, però, el posaran els dos escriptors del Camp convidats, Olga Xirinacs i Josep Anton Baixeras, que parlaran de la seva obra i de la presència de Tarragona en la literatura universal al llarg de la història.

Olga Xirinacs
Tarragona, 1936. Té una sòlida formació artística que dóna profunditat a la seva obra literària. És una autora versàtil, ja que escriu poesia, novel·la, contes i assaig. Ha guanyat els premis més importants de la literatura catalana, com el Josep Pla. A la fira, presentarà a editorials angleses el seu llibre traduït a l'anglès sobre Virgínia Woolf perquè l'hi editin.
Josep Anton Baixeras
Tarragona, 1927. És autor de contes, novel·les i obres teatrals d'acurat llenguatge i d'alta qualitat estètica. Senador, regidor de l'Ajuntament i diputat provincial, sempre s'ha implicat amb la seva ciutat. De fet la va convertir en literatura en el període fosc de la postguerra en volums com L'anell al dit.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Olga Xirinacs i Josep Anton Baixeras, ambaixadors a Frankfurt

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.