| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de maig de 2024


diumenge, 7 d'octubre de 2007
>

Cau un altre tros del passeig de Blanes i creix la indignació del sector turístic

Senten impotència i reclamen mesures

ANNA PUIG. Blanes
Un tram de quinze metres del final del passeig de s'Abanell de Blanes, el més proper a la desembocadura del riu Tordera, es va descalçar ahir sense que hi hagués cap temporal. Això ha passat dos mesos després que es desplomés un mur d'aquest mateix tram. El gremi turístic està indignat i se sent impotent perquè no es fa res per evitar-ho.


+ El tram descalçat i la tanca que s'ha posat per evitar el pas

S'ha repetit la història de fa dos mesos. I en aquesta ocasió, com en l'anterior, no es pot culpar el temporal. Ahir es va descalçar més de quinze metres del passeig. Només amb el moviment del mar de fons. Això reactiva –encara més si és possible– la polèmica sobre la falta de sorra a la platja de s'Abanell. El president de l'Associació d'Hotelers de Blanes, Enric Portas, feia servir ahir un munt d'adjectius per descriure com se sent el sector: «impotents, indignats, tristos, indefensos.»

Per Portas, el descalç d'una altra part del passeig era un fet previsible. «I quan hi hagi llevantades haurem de lamentar la pèrdua d'uns quaranta metres més de passeig», augurava. Porta no entén la posició del Ministeri de Medi Ambient. «Ens expliquen que no es poden fer transvasaments de sorra perquè es malmet el fons marí i, en canvi, permeten que l'Agència Catalana de l'Aigua extregui 180.000 metres cúbics del delta del Tordera per protegir les instal·lacions de la dessaladora», diu Portas, segons el qual l'Ajuntament hauria de fer un cop de puny sobre la taula per posar fi a aquesta situació.

Per la seva part, Joaquim Rabassa, president de l'Associació de Càmpings, sosté que la situació és molt alarmant. «La platja ha desaparegut en molts trams i l'estiu vinent no n'hi haurà gens. I com sempre, serem els blanencs els que pagarem els plats trencats», assegura.

A l'hora de tancar l'edició, aquest rotatiu no va poder contactar amb cap membre del govern. NOTÍCIES RELACIONADES

>El passeig de Blanes cau a trossos.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.