| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 13 de novembre de 2019


dissabte, 6 d'octubre de 2007
>

Celebren el Cap de Setmana Ibèric amb activitats a Ullastret, Palamós i Lloret

L'ha organitzat el Museu d'Arqueologia de Catalunya per setè any i inclou disset jaciments catalans

LAURA PORTAL. Girona
El setè Cap de Setmana Ibèric se celebra avui i demà en disset jaciments d'arreu de Catalunya. Els actes estan organitzats pel Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i a les comarques gironines se celebra als jaciments d'Ullastret, Castell a Palamós i Puig de Castellet a Lloret de Mar. Els dos primers poblats formen part del MAC i el tercer, el de Lloret, és municipal, però també s'ha adherit a aquesta iniciativa. Com cada any, el Cap de Setmana Ibèric, que sempre se celebra durant el primer cap de setmana d'octubre, té un tema genèric, que aquest any és la natura sota el punt de vista dels ibers.


+ El jaciment d'Ullastret. En la imatge es pot apreciar el paisatge que envolta el poblat, amb la muntanya del Montgrí al fons. Foto: L.P.

El jaciment iber d'Ullastret, el més destacat de la demarcació de Girona, iniciarà els actes avui, a dos quarts de dotze, amb la conferència i la visita de Ramon Buxó titulada El paisatge d'Ullastret en època ibèrica. Demà, diumenge, es durà a terme la visita teatralitzada amb els personatges Indiketa, Ultibeles i Bintar, a càrrec d'Artemis i Debòlit Teatre.

Pel que fa al poblat de Castell, a Palamós, els actes començaran avui al migdia amb l'escenificació de les diferències socials en el món iber. L'equip de reconstrucció històrica Ibercalafell mostrarà aquestes diferències a través de vestuari, ornaments i eines que usaven els ibers. Demà es faran visites guiades a les excavacions per conèixer les últimes troballes, a partir de les dotze del migdia.

Finalment, el jaciment del Puig de Castellet a Lloret oferirà, tant avui com demà, visites guiades al poblat, que inclouran també un recorregut botànic a l'entorn. Les visites es faran en dos torns, l'un a les onze del matí i l'altre a les cinc de la tarda.

La Ruta dels Ibers és un projecte de turisme cultural coordinat pel MAC l'objectiu del qual és donar a conèixer els principals jaciments ibèrics catalans i les diverses tribus. Els altres jaciments on també es faran activitats són Ca n'Oliver a Cerdanyola del Vallès, el Puig Castellar a Santa Coloma de Gramenet, Olèrdola, la Ciutadella a Calafell, el Castellet de Banyoles a Tivissa, Sant Miquel de Vinebre, la Moleta del Remei a Alcanar, Coll de Moro a Gandesa, la Fortalesa a Arbeca, el Molí d'Espígol a Tornabous, el Turó de Montgròs al Brull, el Casol de Puigcastellet a Folgueroles, l'Esquerda a Roda de Ter i el Cogulló a Sallent.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.