| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 20 de setembre de 2021


divendres, 5 d'octubre de 2007
>

Un «tour» sense sortir de casaA. HERNÁNDEZ. Figueres

El Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, va inaugurar ahir l'exposició Pedalant pel tauler que reuneix a la seva sala oberta, fins al 25 de novembre, una setantena de jocs de ciclisme provinents de la col·lecció particular del músic Anki Toner, considerada una de les més importants d'aquesta singular especialitat, amb més de 140 jocs.

Aquesta exposició pretén que el públic visitant pugui donar un cop d'ull als jocs de ciclisme creats a Europa i arreu del món des de finals del segle XIX. A Pedalant pel tauler es mostren des dels jocs més antics, corresponents als anys 1880-1890 i d'origen anglosaxó, fins als jocs més actuals, els de les consoles portàtils.

A part dels taulers de jocs, a l'exposició també hi ha diferents espais dedicats a aspectes diversos relacionats amb els jocs de ciclisme: s'hi reprodueixen circuits com ara alguns velòdroms, però també els recorreguts de les grans curses internacionals com ara el Giro i el Tour. A més, hi ha espais dedicats a jocs d'autor i d'altres sobre grans ciclistes.

La principal novetat és el Critèrium Figueres, un joc creat per Anki Toner i Oriol Comas –comissari de l'exposició i expert en jocs– per a aquesta exposició. Aquest joc vol reproduir les curses curtes, pel mig de la ciutat i amb un component festiu, anomenades critèriums. El recorregut comença a la porta del museu, continua amb una volta a la Rambla de Figueres i torna al museu. La cursa és curta i el traçat està ple de botigues. L'objectiu és passejar per la ciutat sense haver de fer ni un pas, ja que la cursa es fa en un tauler d'un metre vint per un metre vint, i està ple de fotografies de les botigues de la Rambla.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.