| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 12 de novembre de 2019


divendres, 5 d'octubre de 2007
>

Per no pecar de novells

L'ICEX porta a Girona el programa «Aprenent a exportar», una iniciativa per fomentar la internacionalització de les empreses

ÒSCAR PINILLA. Girona

+ La jornada de l'ICEX va tenir lloc a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. Foto: E. PICAS

L'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) va posar en marxa ahir a Girona el programa Aprenent a exportar, una de les mesures incloses en el pla de dinamització de l'economia aprovat pel govern espanyol per fomentar la internacionalització de les empreses.

El principal objectiu d'aquesta trobada era sensibilitzar més de 5.000 pimes sobre la necessitat de sortir a l'exterior per créixer i ser més competitives.

La jornada Aprenent a exportar es va celebrar a l'Auditori-Palau de Congressos, després de l'èxit que ha tingut en altres ciutats, on han participat més de 7.000 pimes. Durant tot el dia, les empreses gironines que van visitar la jornada van rebre assessorament personalitzat a través d'entrevistes amb experts en diverses matèries relacionades amb la competitivitat de la pime: noves tecnologies i web; innovació i disseny; comunicació i marca; finançament i cobraments; contracte i tràmits. A més, un altre dels atractius de la jornada era un itinerari amb els deu primers passos que ha de fer una empresa en els inicis en els nous mercats, amb exemples pràctics.

Al final de la jornada va tenir lloc una trobada empresarial en què tres pimes de la demarcació de Girona, d'èxit recent en els mercats internacionals, van comentar la seva experiència.

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, que va inaugurar la trobada, va demanar a les empreses que es «llancin a l'aventura de l'exportació» perquè «és un dels reptes més importants de Catalunya». Clos va destacar també l'esforç entre el Copca, el Ministeri i les cambres de Comerç per ajudar les empreses que facin el pas cap al mercat internacional.

Per altra banda, el secretari d'Indústria i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Antoni Soy, va remarcar en l'acte que la internacionalització de les empreses catalanes ha crescut «espectacularment», una porta oberta al mercat exterior que creu «vital» dins del procés de globalització.

Posteriorment, Markus Moscheberger, d'MP Electronics; Marta Coll, de Joid'Artm, i Marc Puig, de Solter Soldadura; amb el president de Barrabés Internet, Carlos Barrabés, van exposar als assistents a la trobada les seva experiència en el mercat internacional. Pel responsable de l'empresa de panells electrònics MP Electronics, un dels secrets del seu èxit és tenir tota la seva producció a Palamós, sota una mateixa nau, i això els permet ser molt més àgils a l'hora d'innovar i fer projectes. Al seu torn, Marta Coll, de Joid'Art, una empresa dedicada al disseny, la producció i comercialització de joieria, creu que cal fer-se un lloc aprofitant les fires internacionals i estatals, i fent profunds estudis de mercat. Finalment, pel responsable de Solter Soldadura, el més important és creure amb el producte i involucrar-hi tota l'empresa.CAPTAR 1.200 EMPRESES
Com a resultat del programa Aprenent a exportar, l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) preveu que 1.200 empreses s'incorporaran a diversos programes d'iniciació en els mercats exteriors, i que més de 800 ho faran al pla d'iniciació a la promoció exterior (Next PIPE), de reconegut èxit en la internacionalització de les pimes. Per això, per la iniciació a l'exportació, les empreses disposen, per exemple, d'una línia de finançament Aprenent a exportar ICO-ICEX. El principal objectiu és facilitar l'accés de les pimes a préstecs en condicions avantatjoses per plantar cara a les despeses i inversions generades per la seva activitat exterior. Aquesta nova línia de finançament té un import de 50 milions d'euros, ampliables a 100 segons la demanda. A més, cada empresa que s'aculli al programa Aprenent a exportar podrà sol·licitar préstecs de fins a 100.000 euros en una o diverses operacions


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les exportacions creixen un 9,15%

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.