| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de setembre de 2021


dissabte, 29 de setembre de 2007
>

La revista «Kesse», dedicada a la literatura al Camp de Tarragona, es portarà a Frankfurt

Aquest número especial s'ha editat en anglès i en alemany

CARINA FILELLA. Tarragona
El darrer número de la revista Kesse, editada pel Cercle d'Estudis Històrics i Socials del Camp de Tarragona, fa una revisió de l'última dècada de la literatura catalana al Camp de Tarragona. Aquest número especial es distribuirà durant la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, on la cultura catalana és convidada d'honor.


+ Presentació de la revista, dijous, a la Llibreria de la Generalitat a Tarragona. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ

Fa deu anys que el Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, que edita la revista Kesse, ja va dedicar el monogràfic a l'estat de la literatura catalana al Camp de Tarragona. Ara, quan ja ha passat una dècada i, sobretot, quan la cultura catalana és la convidada d'honor a la Fira Internacional del llibre de Frankfurt, l'entitat ha decidit dedicar el nou número –el 41– de la revista Kesse a revisar els canvis que s'han produït en els últims deu anys en el sector literari i editorial tarragoní. D'aquest número especial, a més, se n'han fet dues edicions: una en català i anglès i l'altra en català i alemany, que es distribuiran a l'estand que el Gremi d'Editors muntarà a Frankfurt.

La publicació inclou sis articles que analitzen el sector de les lletres des de diferents òptiques: «No donem només importància als escriptors i la literatura, sinó també a tot allò que els envolta, com el món editorial», segons va dir Jaume Llambrich, autor d'un dels treballs i membres del consell de redacció de la revista.

Rosa Comes, per exemple, se centra en el camp de la gestió cultural i en els avenços que s'han produït en els darrers anys pel que fa al foment de la lectura i a la difusió de la literatura generada des del territori. L'escriptor i director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Adam Manyé, dedica el seu article a la poesia; mentre que la també escriptora Mònica Batet hi analitza el camp de la narrativa. L'article signat per la directora de la biblioteca pública de Tarragona, Roser Lozano, tracta dels lectors i la lectura des de l'òptica de les biblioteques públiques.

Jaume Llambrich dedica el seu treball al món de l'edició al Camp de Tarragona, centrat, sobretot, en les tres editorials privades que capten el 54% del total de llibres editats al territori: Cossetània, Arola i El Mèdol.215 TÍTOLS PUBLICATS


Llambrich destaca que en deu anys la quantitat de llibres editats s'ha més que duplicat i ha passat dels 95 títols publicats l'any 1996, als 215, l'any 2006.

I, finalment, la revista es completa amb el text d'Esteve Masalles, que dóna a conèixer les darreres publicacions de treballs de recerca o divulgació del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona.

La revista es va presentar dijous al vespre a la Llibreria de la Generalitat de Tarragona. Per Adam Manyé, un dels encarregats de fer-ne la presentació, en els últims deu anys «hi ha hagut una sèrie de factors que han fet que tinguin més rellevància els escriptors de Tarragona: en deu anys s'han consolidat els estudis de filologia catalana, han nascut més editorials que han fet que hi hagi més autors, o a la inversa, i hi ha més persones amb entusiasme en el camp de les lletres». Tot i amb això, Manyé va voler deixar molt clar que «escriure a Tarragona és com escriure en qualsevol altre lloc».

Per les característiques especials d'aquest número, l'entitat n'ha fet una tirada més àmplia, i s'ha passat dels 400 exemplars que s'editaven habitualment als 1.600.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.