| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 d'octubre de 2021


dissabte, 29 de setembre de 2007
>

Els ajuntaments afectats no pensen pagar el soterrament de la MAT com ha suggerit l'EstatR. ESTÉBAN. Girona

L'associació de municipis afectats per la línia de molt alta tensió, Ammat, ha rebutjat de manera contundent la possibilitat que els mateixos ajuntaments paguin el soterrament de la línia tal com havia suggerit dijous el secretari general d'Energia del Ministeri d'Indústria, Ignasi Nieto. «El fet de dir als alcaldes que si volen soterrar la línia l'hauran de pagar de la seva butxaca és una greu falta de respecte institucional envers els alcaldes i els ciutadans afectats», va manifestar ahir l'associació en un comunicat. Nieto havia afirmat que, en principi, Indústria no és partidària de soterrar les línies de tanta potència a causa de l'elevat cost que comporta i de les dificultats que hi ha a l'hora de localitzar avaries. Tot i això, va convidar els ajuntaments a soterrar ells mateixos la MAT, si n'assumien la despesa.

Al marge de desestimar aquesta proposta, l'Ammat no accepta l'argument de Nieto que el soterrament resulti car, almenys, a llarg termini. A més, fan el següent retret: «Que el cost del soterrament sigui un problema, tenint en compte els beneficis de les empreses que es dediquen al transport d'energia, no és cap excusa, i menys dit per un govern d'esquerres.»

L'Ammat aprofita el comunicat per repetir la tesi en què es basa el seu posicionament en contra de la MAT: ningú no els ha demostrat encara que la línia sigui tan necessària com diuen els promotors. Així mateix, denuncien que es produeixin campanyes de desinformació cada cop que s'albira una alternativa –com ara la del seu soterrament– i es queixen que no tenen suport ni dels mitjans de comunicació ni d'una classe política que incorre en contradiccions.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.