| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


divendres, 28 de setembre de 2007
>

Alcanar vol un estudi d'alternatives per a l'emplaçament de la planta de gas

L'empresa es reunix amb els portaveus municipals i els informa del nou lloc on preveu instal·lar-se

ROSER ROYO. Alcanar
Seguint la tanda de reunions iniciada dimarts a Vinaròs, dos representants de l'empresa Escal UGS es van reunir ahir amb els portaveus de l'Ajuntament d'Alcanar amb l'objectiu d'explicar-los el projecte del dipòsit submarí i la planta terrestre de tractament de gas que tenen previst instal·lar a la zona. Durant les més de dues hores de reunió l'empresa els va proposar de manera «oficiosa» un nou emplaçament per a la planta terrestre també dins el terme municipal de Vinaròs però a uns 4 quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar. El consistori reclama una proposta oficial i que es faça un estudi que incloga també altres alternatives.


+ Els grups municipals d'Alcanar es van reunir ahir amb representants d'Escal UGS. Foto: R. ROYO
Escal UGS està disposada a canviar l'emplaçament de la planta terrestre de tractament de gas encara que això comporte modificar el projecte inicial i reiniciar part dels tràmits. Així ho van confirmar ahir als portaveus dels grups polítics de l'Ajuntament d'Alcanar, el director tècnic de desenvolupament i el director de projectes d'Escal UGS, Teodoro Seoane i Carlos Barat, respectivament. Tal com dimarts van fer a Vinaròs, els dos representants de l'empresa van anar més enllà i van proposar com a nou emplaçament de la regasificadora terrestre uns terrenys encara no concretats situats molt a prop del camp de golf de Sant Jordi, entre la sortida de l'AP-7 a Ulldecona, l'N-232 entre Vinaròs i Ulldecona i la carretera CV-11 que va a Sant Rafel del Riu. «Ens han dit que estaria a un radi d'entre 3 i 4 quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar», va especificar l'alcalde, Alfons Montserrat, que va agrair el gest de l'empresa d'explicar el projecte als membres del consistori «encara que lamentem que haja arribat una mica tard», va afegir Montserrat. Però malgrat els agraïments el cert és que els portaveus municipals d'Alcanar no veuen gaire clara la nova proposta d'emplaçament. Si bé admeten que en haver-la traslladat uns sis quilòmetres cap a l'interior no perjudicarà tant els interessos turístics del municipi, la continuen veient com una «lesió territorial». «Estem cansats que ens miren per vendre l'aigua, per generar energia eòlica o per posar-hi el cementeri nuclear, volem unes altres inversions», va dir Montserrat, tot dient que no entén l'interès de l'empresa per instal·lar la planta terrestre al terme municipal de Vinaròs. En aquesta mateixa línia l'alcalde d'Alcanar va reclamar un estudi d'alternatives sobre l'emplaçament de la planta terrestre. «Qualsevol projecte seriós inclou diverses alternatives d'emplaçament, no entenem per què aquest només en preveia una i ara sobre la marxa va rectificant», va afegir.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El dipòsit de gas, primera prioritat

>L'empresa de la planta de gas proposa a Alcanar una altra ubicació

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.