| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de desembre de 2021


divendres, 28 de setembre de 2007
>

Alcanar reclama alternatives per a l'emplaçament de la planta de tractament de gas

L'empresa informa del nou lloc on preveu instal·lar-se

ROSER ROYO. Alcanar
Dos representants de l'empresa Escal UGS es van reunir ahir amb els portaveus de l'Ajuntament d'Alcanar per explicar-los el projecte del dipòsit submarí i la planta terrestre de tractament de gas que tenen previst instal·lar a la zona. L'empresa els va proposar de manera «oficiosa» un nou emplaçament i el consistori reclama un estudi amb altres alternatives.


+ La reunió d'ahir amb representants d'Escal UGS. Foto: R. ROYO
Escal UGS està disposada a canviar l'emplaçament de la planta terrestre de tractament de gas encara que això comporte modificar el projecte inicial i reiniciar part dels tràmits. Així ho van confirmar ahir als portaveus dels grups polítics de l'Ajuntament d'Alcanar, el director tècnic de desenvolupament i el director de projectes d'Escal UGS, Teodoro Seoane i Carlos Barat, respectivament. Tal com dimarts van fer a Vinaròs, els dos representants de l'empresa van anar més enllà i van proposar com a nou emplaçament de la regasificadora terrestre uns terrenys encara no concretats. «Ens han dit que estaria a un radi d'entre 3 i 4 quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar», va especificar l'alcalde, Alfons Montserrat, que va agrair el gest de l'empresa d'explicar el projecte als membres del consistori «encara que lamentem que haja arribat una mica tard», va afegir Montserrat. Però malgrat els agraïments el cert és que els portaveus municipals d'Alcanar no veuen gaire clara la nova proposta d'emplaçament. Si bé admeten que en haver-la traslladat uns sis quilòmetres cap a l'interior no perjudicarà tant els interessos turístics del municipi, la continuen veient com una «lesió territorial». «Estem cansats que ens miren per vendre l'aigua, per generar energia eòlica o per posar-hi el cementeri nuclear, volem unes altres inversions», va dir Montserrat, tot dient que no entén l'interès de l'empresa per instal·lar la planta terrestre al terme municipal de Vinaròs. En aquesta mateixa línia l'alcalde d'Alcanar va reclamar un estudi d'alternatives sobre l'emplaçament de la planta terrestre. «Qualsevol projecte seriós inclou diverses alternatives d'emplaçament», va afegir.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.