| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 de febrer de 2019


divendres, 28 de setembre de 2007
>

La CGT acusa l'empresa del Bicing de fer fora gent sense contracte i empleats que demanaven milloresIVAN VILA. Barcelona

+ Bicicletes en una parada de Bicing. Foto: RITA LAMSDORFF

«No teníem farmaciola ni vestidors. I les subjeccions dels remolcs on traslladàvem les bicis són dolentes i fallen. A mi em va caure una bici al carrer, i a altres companys també els ha passat», relata un empleat acomiadat per l'empresa que gestiona el Bicing a Barcelona. Que no és Clear Channel, adjudicatària del servei, sinó Delfin Group, que en fa el manteniment en règim de subcontractació.

«Quan vam començar a organitzar-nos per demanar millores i passar del conveni de publicitat al de transports van fer-nos fora», prossegueix la mateixa font, una de les sis persones que, segons va denunciar ahir el sindicat CGT, han acabat al carrer per haver intentat millorar les condicions, i que se sumen, segons el sindicat, a set persones més acomiadades que no tenien contracte. Segons l'exempleat, l'empresa es va espantar perquè «tothom sabia que estaven sense contracte», i va prescindir-ne. «Eren set brasilers que treballaven al taller, i jo hi havia parlat», assegura. Un segon informant, també acomiadat, ho ratifica, i també la denúncia sobre les males condicions d'alguns dels vehicles.

L'empresa ho nega tot. «Tot això és impossible. Nosaltres no tenim empleats sense regularitzar», assegura el director financer de Delfin Group, Sergi Milán. I, pel que fa als vehicles, «passen tots els controls i no tenen més problemes que els que van sorgint en el dia a dia i que es van resolent». L'empresa destinava al juliol 38 persones al Bicing, i a l'agost va reforçar la plantilla fins a arribar a les 55 actuals. Milán assegura que s'ha acomiadat vuit o nou persones; les tres últimes, en la darrera setmana. Per baix rendiment, assegura, tot i que alhora admet que l'empresa els ha pagat els 45 dies per acomiadament improcedent.

L'Ajuntament, mitjançant l'empresa municipal B:SM, se'n va rentar les mans i es va limitar a apuntar que la seva relació amb Clear Channel «és una relació totalment mercantil i no laboral».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.