| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


dijous, 27 de setembre de 2007
>

CiU, ERC, el PP i l'empresariat troben insuficient la inversió de l'Estat pel 2008 a Girona

Denuncien que el pressupost torna a alentir projectes com ara el de l'N-II

PURI ABARCA. Girona
Els grups parlamentaris de CiU, ERC i el PP han valorat de manera negativa el conjunt d'inversions previstes en el projecte de pressupost general de l'Estat pel 2008 a les comarques gironines, perquè consideren que està «lluny de les expectatives». La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) qualifica de «notablement insuficients» algunes de les partides del pressupost, com ara la destinada a continuar les obres de desdoblament de l'N-II.

Tant CiU com ERC coincideixen a criticar que la inversió global destinada a Catalunya (que hauria de ser corresponent al PIB del país sobre la previsió del de l'Estat espanyol, és a dir, un 18,8 per cent) no es compleix, sinó que es queda en un 14,9 per cent. Una situació que fan extensible a les comarques gironines, on consideren que les inversions han quedat curtes, no són gens «alegres» i estan «lluny de les expectatives». Un 40 per cent dels 430 milions d'euros d'inversions previstes en el projecte de pressupost a les comarques gironines aniran destinades a les obres del TAV, concretament 172 milions. Una partida que representa vuit vegades més que el que es destinava, en el pressupost del 2007, a aquest projecte. Puja en 4 milions (de 33 a 37) el que es destina a l'N-II; baixa la inversió total al litoral (de 15 milions a 9 aproximadament) i es pressuposta una discreta partida de 321.000 euros (pel 2007 eren 1,2 milions) per al punt d'inspecció fronterera, el PIF, de l'aeroport de Girona. Precisament, la FOEG, en un comunicat, es mostra escèptica sobre el compliment de la partida que preveu la construcció del PIF i critica l'alentiment de les obres de desdoblament de la carretera N-II. «A aquest ritme, si res no ho evita, el desdoblament de l'N-II continuarà sent un autèntic maldecap per als conductors que en fan ús», afirma la FOEG.

CiU torna a criticar que s'incompleixen les partides pressupostades, que es repeteixen d'un pressupost al següent, i en posa com a exemple «més evident», precisament, les obres de desdoblament de l'N-II. Els socialistes, però, rebaten aquests arguments afirmant que, en els últims anys, el govern de l'Estat ha treballat per donar sortida a projectes que estaven encallats des de legislatures anteriors i que el pressupost general està dissenyat de manera «realista», perquè s'executin les obres previstes.JOAN PUIG JORDI XUCLÀ FOEG MONTSE PALMA A. SÁNCHEZ-CAMACHO
diputat d'erc diputat de ciu diputada del psc diputada del pp
«No s'afronten clarament retards com ara el del TAV, l'N-II i el túnel de Toses. Les inversions estan molt per sota de la demanda de les comarques gironines»

«Tal com van les obres, el TAV no arribarà el 2012 a la frontera»
«La inversió en grans obres decau i es repeteixen partides d'altres anys, com ara les de l'N-II, cosa que evidencia l'incompliment en l'execució del pressupost»

«Els 37 milions que es destinaran a l'N-II durant el 2008 no permetran donar-hi la velocitat necessària»

«També té present el PIF de l'aeroport, com el de l'any passat, però,

malgrat això, les obres encara han

de començar»«És un pressupost dissenyat per executar obres i l'any que ve serà el del pic i pala del TAV»

«Zapatero enganya i menysté els gironins. Una obra com la del TAV ja està planificada des de fa anys i, en tot cas, la partida s'hauria d'afegir i no detreure del total»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els empresaris, CiU, el PP i ERC troben insuficient la inversió de l'Estat pel 2008 a la demarcació

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.