| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 20 de març de 2019


dimecres, 26 de setembre de 2007
>

El cellerenc Xevi Vilaró porta el seu art impactant a Indianàpolis

Una sèrie d'olis i acrílics s'inaugura divendres a la galeria Evan Lurie

LAURA PORTAL.
L'artista de la Cellera de Ter Xevi Vilaró portarà la seva particular visió del món als Estats Units aquesta setmana. En concret, la galeria d'art Evan Lurie d'Indianàpolis exposarà una sèrie seva, d'olis i acrílics sobre tela, en una mostra que s'inaugurarà demà passat, juntament amb altres artistes nord-americans.+ Dues de les peces de Xevi Vilaró que a partir de divendres es podran veure a Indianàpolis.

Després de la polèmica creada amb l'exposició Game Over, sobre el procés d'una autòpsia, que li va suposar l'expulsió de la galeria Parés de Barcelona, Xevi Vilaró porta als Estats Units una sèrie d'olis i acrílics sobre tela amb una temàtica especialment violenta i impactant d'entrada, però amb un rerefons permanent totalment poètic i amable i interpretatiu per al qui s'ho mira.

El fil conductor d'aquesta sèrie sense títol és una noia asiàtica. De mirada intrigant i pertorbadora, però càndida i ingènua alhora, la jove va vestida amb un xandall vermell amb unes lletres en xinès, en què diu «pau». Però al mateix temps, la noia du dos volants, dels d'anar a estassar a bosc, o una destral just després d'haver mort un home, en un espai absolutament urbà. És a dir, els elements es contraposen expressament per no donar una explicació clara, sinó que cada peça dóna dues lectures diferents perquè sigui l'espectador qui ho decideixi. L'ambigüitat, doncs, és la clau de l'art d'aquest cellerenc.

Vilaró manté encara les cares blanques esborrades, com en anteriors sèries seves i l'estil hiperrealista, amb tocs de còmic i de cinema que també continuen. En aquesta exposició es podran veure set quadres seus amb un tríptic central de tres metres.MOLTS PROJECTES


Després d'aquesta exposició a la galeria Evan Lurie, Vilaró també serà portada de la revista xilena Arte al límite, on també es podrà llegir un reportatge interior de sis pàgines.

Però la seva aventura americana no s'acaba aquí. A partir de gener també es podrà veure una mostra seva totalment nova a la galeria Hardcore Art Contemporary de Miami, on exposarà una sèrie en què emprarà materials nous com ara el metacrilat i en què la Verge Maria serà un dels temes a tractar. De fet, Vilaró considera que, malgrat que treballa molt a Amèrica, tot just encara s'hi està introduint.

També a principis d'any exposarà a la fira ArtMadrid, on ja havia mostrat la seva obra, i on també es podran veure peces amb metacrilat i amb llum.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.