| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de febrer de 2023


dilluns, 24 de setembre de 2007
>

Els Mossos identifiquen alguns autors de la crema de fotos dels reis a Girona

La fiscalia encara no ha dit si tractarà la crema massiva de la mateixa manera que el cas de Roura

PURI ABARCA. Girona
Els Mossos d'Esquadra han dut a terme la identificació d'alguns del cinquanta autors de la crema de fotos dels Reis dissabte a Girona, durant la concentració de suport i en solidaritat amb el banyolí Jaume Roura, imputat per un delicte d'injúries a la Corona per haver cremat unes imatges dels monarques, el 13 de setembre. De moment, la policia no ha iniciat cap més mesura que les identificacions, i la fiscalia no n'ha demanat encara cap informe. El PP va aprofitar els fets de dissabte a Girona i a Molins de Rei, on també es va cremar una fotografia dels reis en una concentració, per carregar contra el govern de l'Estat.


+ Una imatge de la crema massiva de fotos dels reis, dissabte a Girona. Foto: JOAN SABATER

Durant la manifestació de prop de 300 persones que es va fer dissabte a Girona, en contra de la monarquia i les lleis que la protegeixen i en solidaritat amb Jaume Roura, van ser cremades una cinquantena de fotocòpies d'una fotografia dels reis Joan Carles i Sofia. És un gest semblant al que ha causat la imputació de Roura per part de la fiscalia de l'Audiencia Nacional i que podria acabar amb judici. Els autors de la crema de dissabte, però, a diferència dels fets del 13 de setembre, anaven amb la cara descoberta, a manera de repte a la fiscalia i en un intent de donar encara més força al gest de solidaritat amb Roura i tot el procés judicial iniciat en contra seu.

Aquesta actitud ha permès ara la identificació per part dels Mossos d'Esquadra d'alguns dels autors. Des de l'oficina del portaveu dels Mossos, però, ahir es va afirmar que no s'ha presentat, almenys aquest cap de setmana, cap informe sobre els fets de dissabte enlloc i que simplement s'han fet les identificacions com a tràmit rutinari en aquest tipus de casos. La fiscalia tampoc no havia fet ahir cap pas, a diferència del que va fer amb Roura, que l'endemà mateix de la concentració del 13 de setembre estava identificat i imputat. A Molins de Rei (Baix Llobregat) també va ser cremada una fotografia dels reis, durant la concentració en solidaritat amb Roura, una de les vuit que es van dur a terme en diferents punts dels Països Catalans.

La crema massiva de fotografies de dissabte va coincidir amb la denúncia per part de la policia local de Figueres de dos militants dels Maulets que havien fet unes pintades, a manera de protesta per tota la situació que es viu, en contra de la monarquia. «Cremem el Rei» i «Jo també cremo la Corona» han estat algunes de les pintades i també consignes de les concentracions de protesta d'aquests últims dies. NOTÍCIES RELACIONADES

>El PP diu que Zapatero «encoratja els radicals nacionalistes»

>Els Mossos identifiquen algunes de les persones que van cremar fotos dels reis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.