| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 22 de setembre de 2007
>

Manuel Bustos és reelegit per unanimitat a la FMC i reclama més recursos per als ajuntamentsEMILI BELLA. Sabadell

+ Bustos, amb el nou comitè executiu i Francesc Baltasar. Foto: E.B.

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos (PSC), va ser reescollit ahir per unanimitat president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) pels prop de sis-cents alcaldes –o els seus delegats– que van assistir a la divuitena assemblea general de la federació, celebrada a Fira Sabadell. Totes les travesses donaven per fet que Bustos allargaria quatre anys més el mandat. De fet, la seva candidatura era l'única que es va presentar. L'any 2004 ja va ser escollit per unanimitat en una assemblea a l'Hospitalet, però aquest cop el resultat ha estat més aclaparador, ja que la gestió del darrer mandat i els membres del consell nacional de la federació també han estat aprovats sense cap vot en contra ni cap abstenció.

L'alcalde, exultant, es va estrenar reclamant, «no més competències per als ajuntaments, sinó més recursos, perquè aquestes no es poden exercir sense els recursos». Bustos va proclamar que «s'obre el període del que ha de ser el temps dels ajuntaments», i va recordar que el govern de Catalunya és també el de les corporacions locals. A més, va lamentar el retard amb què arriben els recursos, i va posar totes les esperances en l'Estatut com a desllorigador d'aquest dèficit.

D'altra banda, la FMC, en un gest d'acostament a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques –de l'òrbita convergent–, ha lliurat una insígnia d'or al seu president i alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig. Els últims quatre anys, la FMC ha passat de 509 a 643 ajuntaments adherits. «Això significa una gran implantació al territori i una enorme representativitat, perquè aquests ajuntaments sumen més del 95% de la població catalana», va recalcar Bustos.

Al llarg de l'assemblea van anar desfilant per Fira Sabadell consellers de totes les branques del tripartit: Joan Puigcercós, Mar Serna i Francesc Baltasar. NOTÍCIES RELACIONADES

>Bustos repeteix com a president de la FMC per unanimitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.