| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de desembre de 2021


dimecres, 19 de setembre de 2007
>

Barcelonès Nord. El govern podria fer marxa enrere amb el pla de reforma de Dalt la Vila

Ferran Falcó (CiU): «No estem disposats a confrontar-nos amb el veïnat»

SARA MUÑOZ JORDI GONZALO. Badalona
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó (CiU), va anunciar ahir la possibilitat de tornar a aprovació inicial el pla especial de millora urbana (PEMU) de Dalt la Vila si no s'arriba a un acord amb els veïns abans del 31 d'octubre, data final d'exposició pública del projecte en curs. Segons Falcó, si no hi ha entesa, només es pot optar per tirar-lo endavant sense consens o fer marxa enrere, i «aquest govern no s'enfrontarà amb els veïns de Dalt la Vila». Aquesta afirmació va arribar l'endemà que uns 150 veïns de Dalt la Vila es reunissin per debatre el PEMU. Avui, els veïns i l'Ajuntament es tornen a trobar.


+ A la imatge, l'assemblea que els veïns de Dalt la Vila van fer dilluns. Foto: J.G.

«La meva voluntat és arribar a un acord abans del 31 d'octubre [quan expirarà l'exposició pública del PEMU]; si no, començarem de zero.» Aquestes són les paraules que ahir va pronunciar, en acabar la junta de govern local, Ferran Falcó (CiU), primer tinent d'alcalde, que, tot i això, va qualificar de «fracàs» la possible absència d'acord «tant per part dels polítics com dels veïns».

Falcó va afirmar que li agradaria consensuar un document amb els veïns, però va dir que no pot garantir que s'arribi a un acord. Si és aquest el cas, «l'Ajuntament s'ha de plantejar si el tira endavant sense consens o si fa marxa enrere», hi va afegir. El govern no ha pres una decisió oficial, però Falcó va dir: «No volem enfrontar-nos amb el veïnat, ja que preferim arribar a un pacte.» El replantejament del pla suposaria tornar a l'antic, en què es podran aplicar els punts establerts. Per això, Falcó va proposar que els aspectes en què hi hagi consens siguin «planejament oficial».

El barri de Dalt la Vila està en peu de guerra des que va conèixer els set plans d'actuació recollits al PEMU. Acusen el govern d'actuar unilateralment i de no escoltar-los. Prop de 150 veïns es van reunir dilluns al local de l'associació de veïns per escoltar l'explicació del pla que havia preparat la comissió veïnal. Van criticar l'actitud de la direcció política de les regidories d'Urbanisme i Cultura i Patrimoni. Avui a la tarda, els veïns es reuniran amb els representants municipals. El regidor d'Urbanisme, Jordi Serra (PSC), no va fer ahir declaracions sobre el tema al·legant: «És absurd que de cada tema haguem d'opinar els tres socis del govern.» NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. 258.000 euros per a les entitats veïnals

>Barcelonès Nord. Ordre d'enderrocar dues antenes

>El govern de Badalona estudia refer el pla de millora de Dalt la Vila començant de zero

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.