| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dimecres, 19 de setembre de 2007
>

Penedès. Cubelles estalviarà 300.000 euros amb el traspàs dels impostos a la DiputacióEL PUNT. Cubelles

L'Ajuntament de Cubelles va aprovar en el ple de dilluns el traspàs de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona. Tant els grups del govern (PSC-CiU-Esquerra) com els de l'oposició, amb l'excepció del Partit Popular, van defensar la proposta, que s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2008. Segons el regidor d'Hisenda, Xavier Grau (PSC), el traspàs de la gestió dels impostos «estalviarà prop de 300.000 euros anuals per la recaptació dels impostos». Això es deu al fet que, segons l'Ajuntament, la Diputació cobra al municipi un 1,75% dels ingressos que recapta, quan l'empres privada que gestionava la recaptació en cobrava més del 3%. El ple va haver d'aprovar l'extinció del contracte amb l'anterior recaptador, Joaquim Molina, que gestionava els impostos del municipi des de 1982. Tots els grups municipals –menys el Partit Popular, que es va abstenir– van aprovar la proposta de traspàs. La regidora d'ICV Mònica Miquel va demanar la creació d'«una comissió tècnica i una altra de política que coordini el traspàs a la Diputació». Miquel assegura que «caldrà vetllar moltíssim» perquè el traspàs s'efectuï.

El govern va fer públic dilluns que Alfonso Jiménez és el nou gerent de l'Ajuntament, un càrrec de confiança creat enguany. Les forces de l'oposició van criticar el nou càrrec, assegurant que encara no saben quines funcions tindrà.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.