| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de maig de 2020


dimarts, 18 de setembre de 2007
>

«Pago més per una parada al mercat tres dies a la setmana que per una botiga a la rambla Nova»

Un punt de venda de 16 m a la Rambla i Bonavista costa uns 10.000 euros l'any

M.F.N.. Tarragona
Els marxants estan subjectes a les condicions meteorològiques i calculen que, entre pluges i vacances, aprofiten unes 44 de les 52 setmanes de l'any. A Tarragona, posar una parada d'uns 16 metres lineals a la rambla Nova (dos dies) i a Bonavista (diumenge) costa uns 10.000 euros l'any. A Reus, un punt de venda de 15 metres els dilluns, prop de 3.000 euros cada any. La xifra és inferior a Tortosa, on per cada deu metres quadrats a la fira dels dilluns es paguen 183,8 euros anuals.


+ El mercadet de Bonavista és el més gran de la demarcació. Foto: ROSA BONCOMPTE

El president de Tarragona Associació de Marxants (TAM), Josep Lluís Dazza, creu que, en proporció de les hores de venda, els metres de què disposen els paradistes al carrer surt car: «Pago més per una parada al mercat tres dies a la setmana que per una botiga a la rambla Nova». Normalment, els marxants van a mercat cinc o sis dies a la setmana, a llocs diferents de la zona. Dazza, per exemple, fa festa els dilluns i para dimarts, dijous i diumenge a Tarragona, dimecres a Cambrils i divendres al Vendrell.

Abans els venedors ambulants només pagaven taxes si anaven a un mercat un dia en concret, però ara tenen reservat l'espai i abonen el seu cost encara que no hi vagin. «Fa 20 anys, el dia que no paraves no tenies despeses. Ara has de pagar igual els autònoms i les llicències. L'únic que estalvies si no vas a mercat és el gasoil», posa d'evidència el vicepresident de la federació catalana d'associacions de marxants (Fecam), Joan Ramon Inbernon. Això sí, «fa dos anys van aconseguir subvencions de la Generalitat». Entre Tarragona, Reus, Torredembarra i Cambrils, que són els mercats on para Inbernon, «el més car és Tarragona».

Tot i els preus de les parades, el cert és que alguns venedors fan ofertes sorprenents i és relativament fàcil trobar gangues als mercats de casa nostra. Cartells com «Liquidació de calçat, 3 euros» o «Camises a sis euros» els podem veure aquests dies d'últimes rebaixes al mercat de dimarts i dijous a la rambla Nova de Tarragona, sense anar gaire lluny. NOTÍCIES RELACIONADES

>Bonavista, enorme

>Antiquaris i brocanters.

>«La clientela es fa gran»

>Tarragona,1.555 punts

>Els que no tenen permís

>Mercats centenaris

>A Montblanc, sense cacau

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.