| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimarts, 18 de setembre de 2007
>

Maresme. Medi Ambient ja no assegura que la depuradora vagi a la platja de Pineda

El rebuig a l'emplaçament força l'ACA a estudiar un altre cop l'opció de la pedrera de Montpalau

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
La depuradora de l'Alt Maresme a primera línia de la platja de Pineda, que el setembre del 2006 era l'opció triada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ara ja no sembla tan definitiva. El rebuig manifestat tant socialment com políticament ha forçat l'ACA a recuperar una opció que va ser desestimada per l'exconseller de Medi Ambient Salvador Milà l'abril del 2005: l'antiga pedrera de Montpalau, també a Pineda. Una moció del govern pinedenc –el PSC i ERC– el juliol passat que no va obtenir el consens de tots els grups tornava a oferir l'opció de Montpalau, encara que mantenia com a millor lloc el pla de Grau de Malgrat.


+ Terrenys de l'antiga pedrera de Montpalau, a la zona nord de Pineda. Foto: EL PUNT

Falta que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, quadri la seva agenda per determinar el dia exacte, però a principi de la setmana vinent està previst que es reunirà, al Consell Comarcal del Maresme, amb els alcaldes dels municipis del nord de la comarca afectats per la construcció de la planta depuradora d'aigües residuals. L'objectiu de la trobada és arribar a un acord unànime per a l'emplaçament definitiu de l'equipament, ja que la seva construcció s'arrossega des de fa quinze anys. Si el setembre del 2006 el llavors conseller Salvador Milà imposava com a «millor opció» una depuradora a primera línia de la platja a Pineda de Mar, amb un cost que superava els 35 milions, un any després hi ha prou indicis que situen la planta lluny de la costa.

Tant el rebuig veïnal com el d'entitats ecologistes i el dels mateixos partits polítics de Pineda –que van fer de la depuradora el pal de paller dels seus programes electorals per fer-la fora de la platja– han obligat l'ACA a treure del calaix l'emplaçament de l'antiga pedrera de Montpalau, projecte que, tot i estar adjudicat i en ple procés, va ser desestimat pel mateix conseller Milà, que el va qualificar de nyap.

Des del govern de Pineda de Mar i l'ACA es manté que encara ara no hi ha res tancat i que la reunió de la setmana que ve serà «decisiva». Tan decisiva que serà la darrera oportunitat de consensuar un emplaçament, atès que, si no es presenta el projecte abans de principi d'octubre a la Unió Europea, es perdran definitivament els 14 milions d'euros d'ajuts promesos, i per tant la construcció de l'equipament podria arribar a perillar. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Els entrebancs d'una obra que va quedar a mig fer

>Maresme. Imprescindible?

>La depuradora ja no és segur que es construeixi a la platja de Pineda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.