| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de juny de 2022


dissabte, 15 de setembre de 2007
>

L'Ajuntament de Girona encarrega un estudi per «copiar» el «bicing» barceloníACN. Girona

L'Ajuntament de Girona ha encarregat a la mateixa empresa que ha aplicat el sistema de bicicletes de lloguer anomenat bicing a Barcelona un estudi per avaluar la viabilitat d'aquest sistema a la ciutat. El consistori ha demanat a l'empresa que calculi la inversió inicial per treure al carrer 200 bicicletes i la logística necessària per transportar, assegurar i reparar els vehicles. Així mateix, també haurà d'estudiar la manera de finançar aquesta iniciativa. La regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, ha explicat que esperen tenir els resultats de l'estudi d'aquí a un mes i que el sistema de bicicletes de lloguer podria començar a funcionar durant el primer trimestre del 2008. Salamaña insisteix que la implantació del sistema «no és fàcil» i que el bicing no només comporta posar bicicletes a l'abast dels ciutadans sinó que, per exemple, s'ha d'estudiar quins són els millors punts per situar-les.

El consistori calcula que la inversió necessària serà de l'entorn dels 500.000 euros anuals i la voluntat és incloure la primera partida en el pressupost del 2008. La idea de l'àrea de Mobilitat és situar 200 bicicletes en aparcaments de 10 a 16 vehicles en punts estratègics de la ciutat.

La plataforma Mou-te en Bici també prepara un projecte per implantar el bicing i s'ha queixat que ara sembla que l'Ajuntament es vulgui «posar medalles» en un tema que fa temps que l'entitat demana.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.