| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 22 de maig de 2024


dijous, 13 de setembre de 2007
>

Maresme. Denuncien que l'Ajuntament de Mataró permet que funcioni un pàrquing «il·legal» en sòl agrícola

El grup de la CUP, a més, diu que s'hi estacionen vehicles municipals

LL.A LL.M.. Mataró
El grup municipal de la CUP de Mataró, a l'oposició, denuncia la «permissivitat» de l'Ajuntament de Mataró per deixar funcionar un pàrquing a la zona de les Cinc Sènies. El portaveu de la formació, Xavier Safont-Tria, va manifestar ahir que «l'aparcament fa 15 anys que es fa servir i fins i tot s'hi guarden vehicles municipals». Fonts municipals van confirmar que l'activitat és «il·legal» perquè els terrenys estan classificats com a sòl no urbanitzable i d'ús agrícola.


+ Una imatge d'uns vehicles municipals estacionats al pàrquing de les Cinc Sènies./ Foto: CUP

El portaveu de la formació independentista, Xavier Safont-Tria, va manifestar que «aquest aparcament està situat en una zona destinada únicament a fer-hi activitat agrícola». Safont-Tria, que considera el negoci «il·legal», va qualificar a més de «sumament contradictòria» l'actitud de l'Ajuntament, ja que «a la ronda Miguel de Cervantes i a l'entrada del camí el consistori ha senyalitzat la prohibició d'estacionament perquè allà hi giren camions». La CUP entén que amb aquest senyal «s'afavoreix el desenvolupament d'una empresa irregular».«ZONA AGRÍCOLA»
El grup també acusa el govern tripartit d'usar les instal·lacions il·legals. Segons Safont-Tria, alguns vehicles municipals aparquen a la zona. El regidor va apel·lar al pla especial de les Cinc Sènies, com a garantia per posar ordre al sector i perquè «desapareguin les activitats il·legals». «És l'única manera per aconseguir consolidar les Cinc Sènies com a zona dedicada únicament a l'agricultura i obligar el govern municipal a encarar la posada en marxa del pla», va defensar. La denúncia que ahir va fer la CUP forma part de les preguntes que avui el grup farà al govern durant el ple municipal.

Es dóna el cas que fa uns mesos es va tornar a posar en dubte la legalitat de les activitats industrials en aquesta zona arran d'un incendi en una de les naus que hi ha. Fonts municipals van assegurar que igual que l'activitat que es va cremar era il·legal, l'aparcament també ho és, perquè es troba en uns terrenys classificats al pla urbanístic de sòl no urbanitzable i l'activitat que s'hi desenvolupa és incompatible amb aquests usos. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un pla protector

>Denuncien un pàrquing il·legal a les Cinc Sènies de Mataró

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.