| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2024


diumenge, 9 de setembre de 2007
>

Compromís dels alcaldes del Baix Gaià amb la recuperació del riu

El fan arribar simbòlicament al mar

MIREIA LACÀRCEL. Tarragona
En l'acte celebrat ahir a la desembocadura del Gaià per reivindicar, un cop més, el cabal ecològic del riu, la novetat va ser el gran nombre de representants polítics dels municipis de la zona que van assistir a l'acte per donar suport a la causa. El pas següent és que els alcaldes del Baix Gaià creïn una taula conjunta per recuperar el Gaià.


+ Un dels moments de l'acte reivindicatiu d'ahir a la desembocadura del Gaià. / Foto: M.L.

Els alcaldes del Baix Gaià s'han convertit, des d'ahir, en els nous sant Magí del Gaià, que segons la llegenda va ser qui va fer que brullés aigua i sorgís el riu. I és que ara se'ls ha presentat un altre repte: crear una taula d'alcaldes per intentar consensuar una solució i recuperar, així, el cabal ecològic del riu.

Aquesta determinació es va prendre en un acte celebrat ahir a la desembocadura del Gaià, on es va tirar aigua de la conca al mar simbolitzant així el final de la vida «normal» d'un riu.

L'entitat Salvem el Gaià, organitzadora de la jornada, va voler amb aquesta activitat fer palpable que les administracions són les que ara han de moure fitxa per salvar el riu.

Per la seva part, l'alcalde d'Altafulla, Francesc Farré, va explicar que faria tot el possible per impulsar la taula d'alcaldes i trobar el consens. Farré considerava que era molt important poder-se presentar amb una sola veu i de manera contundent davant de les altres administracions i de l'empresa Repsol, a qui pertany la conflictiva presa. Farré també va apuntar que el seu municipi ja va aprovar una moció el 7 de juliol per determinar un parc natural de les terres del Gaià. «Hem passat la moció als altres ajuntaments per tal que ells facin el mateix, i així fem més força.»

De fet, tots els consistoris implicats van mostrar-se favorables a recuperar el Gaià. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vulnerant normatives

>Els alcaldes del Baix Gaià s'impliquen en la recuperació del riu

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.