| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 20 de juny de 2019


divendres, 7 de setembre de 2007
>

La UGT acusa els empresaris d'ocultar dades en els contractes fets a jovesR. CARMONA. Girona

El grup de joves de la UGT, Avalot, acusa els empresaris d'actuar de «mala fe» en la contractació de joves, en el sentit de no reflectir per escrit dades bàsiques com són el sou o el conveni al qual estaran sotmesos. En aquest sentit, en un estudi fet sobre 391 contractes signats a Girona, l'Avalot conclou que en el 26,5% dels casos el treballador no té per escrit què cobrarà, mentre que en el 24,5% no s'indica quin és el conveni col·lectiu d'aplicació. L'estudi també remarca que el 89% dels contractes són temporals o per obra i servei. El portaveu nacional d'Avalot, Chakir El Homrani, denuncia que tot i que la normativa estableix que s'ha d'especificar el motiu de la temporalitat això no es fa a l'hora de la veritat. «Les oficines de Treball han de deixar de ser un mer registre de contractes i tenen l'obligació moral de controlar si s'està complint la normativa», reclama El Homrani, el qual assegura que molts empresaris actuen «amb la mentalitat retrògrada de pensar que com menys informat estigui el treballador millor». En el mateix sentit, el secretari general de la UGT a les comarques gironines veu una «voluntat de seguir jugant amb la precarietat laboral, que fa que la gent estigui més collada».

Per tot això, la UGT reclama un augment dels recursos de les oficines de Treball, amb l'objectiu de dotar-les de més personal i poder fer «un control legal de la contractació».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.