| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 6 de juliol de 2022


divendres, 7 de setembre de 2007
>

Tàrrega s'enfila per les parets

Deambulants protagonitza l'espectacle inaugural de la 27a fira

CARINA FILELLA. Tàrrega
Després de cinc setmanes d'assajos a Tàrrega sobre una paret de contenidors de mercaderies, els ballarins aeris de la companyia Deambulants van fer posar la mirada al cel al públic que els va acompanyar en l'espectacle inaugural de la 27a edició de la Fira de Tàrrega, un certamen que fins diumenge proposa una seixantena d'espectacles en la programació oficial i que disposa de més de 800 programadors a la recerca de nous muntatges teatrals per incloure a l'agenda.


+ La companyia Deambulants, ahir, a l'espectacle inaugural de la fira de Tàrrega. / Foto: EFE ANA GIRON
Els targarins es van despertar ahir amb les cabòries pròpies d'un dijous laboral. Però a mitja tarda el moviment dels carrers indicava que, efectivament, no era un dia qualsevol. Ni per la quantitat d'agents policials (el responsable d'un bar es queixava perquè li havien posat «targeta groga» per haver sobrepassat el límit permès per a la terrassa), ni per la quantitat de gent (un avi remugava en veure passar un grup de joves amb rastes i pantalons amples de cotó, perquè «només vénen al poble a passejar els gossos), ni, sobretot, per la gran festa del teatre que començava a caldejar els carrers. Després d'algun tast de bon pair, com ara la faula Protomembrana, d'un Marcel·lí Antúnez més interactiu i aplicat en les noves tecnologies que mai, el clímax arribava amb Deambulants, la companyia responsable de l'espectacle inaugural de la 27a edició de la fira de Tàrrega, TIR. La música en directe dominada per les percussions i una envejable agilitat dels actors-ballarins-escaladors, que s'enfilaven pels contenidors i gosaven caminar en la verticalitat, donaven una gran plasticitat a les coreografies de TIR. Les cinc setmanes de residència de la companyia Deambulants a Tàrrega arribaven al punt culminant amb la presentació d'aquest espectacle de dansa aèria que parla del nomadisme com a forma de vida. Els protagonistes són viatgers que construeixen mons alternatius i autosuficients. Ajudant-se amb cordes i material d'escalada per a subjectar-se, i enfilant-se també sobre algun trapezi i corda fluixa, els actors van oferir un espectacle de gran impacte visual i de ritmes, sovint, frenètics. A més de Deambulants, la fira acull fins diumenge, i dins la programació oficial, les darreres propostes d'una seixantena de companyies nacionals i internacionals, a més de l'estrena de dos muntatges que la fira promou com a coproductor: l'artista polifacètic Kiku Mistu, arribat de la Conca de Barberà, que hi presenta Històries per a homes i dones bons, un muntatge de petit format basat en l'antiga tradició de lectura de contes escenificats amb la tècnica de les ombres xineses, que l'artista explica dins d'una khaima i servint te als espectadors; i la companyia d'animació Fadunito (lleidatans habituals a la fira) amb l'obra 3G. El nou director de la fira, Jordi Colominas, ha volgut potenciar la presència d'espectacles a l'aire lliure. De fet, enguany es multiplica el nombre de funcions al carrer i s'ha reduït el de les sales. Sobresurten propostes com ara les de la companyia Dakar, que a partir d'aquesta tarda (18 h) transportarà amb autocar els espectadors fora de la ciutat per mostrar una obra sense text ni banda sonora.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.