| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 16 de febrer de 2019


dimecres, 5 de setembre de 2007
>

Un grup radical fa bretolades a Blanes en monuments de contingut polític

També se'ls atribueix una carta amenaçadora al rector de la parròquia

A. PUIG M. BATALLER. Blanes
Un grup radical ha fet diverses bretolades a Blanes en monuments de contingut polític. En concret, han llançat pintura al monument de Lluís Companys que hi ha al passeig marítim i han arrencat una reproducció de la Creu de Sant Jordi que hi havia en el monòlit que homenatja els represaliats pel franquisme, situat al costat del cementiri. També se'ls atribueix una carta amenaçadora al rector de la parròquia. Els Mossos tenen controlat aquest grup però diuen que ningú ha presentat cap denúncia.


+ Encara queden alguns pintades de caire feixista al cementiri. Foto: ANNA PUIG

Els fets van ocórrer fa pocs dies i, a part dels casos abans esmentats, també van realitzar pintades de caire feixista, algunes de les quals encara no s'han netejat (com per exemple les que hi ha al cementiri). L'Ajuntament té constància de la carta que va rebre el mossèn –algunes fonts apunten que se li recriminava el fet d'haver esborrat un suposat dibuix dels frescos de l'església d'un personatge que tenia certa similitud amb Franco–. També es va detectar la pintada al monument de Lluís Companys i els Mossos també van ser informats del robatori de la creu.

Això ha provocat que alguns sectors hagin posat el crit al cel i que reclamin la «desarticulació» d'aquest grup (que està legalment constituït i és controlat pels Mossos). No obstant això, segons la policia, el contingut de la carta no és constitutiu de delicte i ningú ha posat cap denúncia per les bretolades.

El grup d'EUiA, a l'oposició, ja ha avançat que presentarà una moció en el proper ple condemnant els fets i reclamant als Mossos i a l'alcalde (com a cap de la Junta de Seguretat de Blanes) que facin les accions pertinents per desmantellar aquest grup.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.