| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 d'agost de 2022


dimecres, 5 de setembre de 2007
>

Vallès. Terrassa ja ha enderrocat la finca del costat per ampliar el Teatre Principal

La platea i l'antic escenari també s'han tirat a terra i es conserva la façana i els vestíbuls

JORDI ALEMANY. Terrassa
La reforma de Teatre Principal de Terrassa ja és una realitat des d'aquest estiu quan han començat els treballs de demolició dels elements no catalogats del seu interior i ja es pot visualitzar l'enderroc de la finca annexa, que havia estat propietat de Fundació Sant Llàtzer, amb l'objectiu de fer-hi els accessos i poder treballar en la construcció de la caixa escènica. El pressupost global de la reforma de l'edifici, que es tornarà a posar en marxa el 2011, coincidint amb el seu centenari, ascendeix als 10,5 milions i el consistori continua buscant finançament, tot i que de moment té garantits 4,5 milions.


+ Una imatge d'ahir de la façana del principal. A la dreta s'hi pot veure el forat de la casa enderrocada per on s'ampliarà. Foto: J.A.

L'empresa Dragados està fent els treballs més desagraïts del projecte des de principis de juliol amb l'enderroc de totes aquelles parts interiors de l'edifici que no estan catalogades. Les més espectaculars han estat les de l'escenari, amb la retirada de les butaques, i també de la platea, però de cara a fora la més visible ha estat l'enderroc de la casa adjacent del carrer del Teatre i que era propietat de la Fundació Sant Llàtzer. Aquesta operació de compra que va costar al consistori 129.265 euros va permetre redactar un pla especial que possibilitarà adequar el nou edifici a la normativa fent-hi els accessos per a la càrrega i descàrrega dels escenaris i ampliar l'escenari del recinte.

El nou regidor de Cultura de l'Ajuntament, Amadeu Aguado, ha destacat que els treballs d'enderroc estan pràcticament acabats, fet que permetrà començar a treballar en la construcció de «la caixa escènica». El regidor destaca l'especial cura que han tingut els operaris per evitar molèsties als veïns amb un sistema per evitar que s'aixequés massa pols. Aquesta primera fase de les obres té un pressupost de 2,4 milions, dels quals la Generalitat subvenciona 819.000 euros. La reforma total de l'edifici, que es vol posar en funcionament l'1 de març del 2011 coincidint amb el centenari de l'obertura del singular edifici, és de 10,5 milions i el consistori en té garantits de moment 4,5 milions. En paral·lel s'està treballant per tancar acords amb el Departament de Cultura i alguns patrocinadors privats per aconseguir els diners que falten. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Al gener començarà la segona fase

>Terrassa enderroca la casa contigua al Teatre Principal per ampliar-lo i rehabilitar-lo

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.