| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 29 de novembre de 2022


dimarts, 4 de setembre de 2007
>

Una altra visita llampecS. GARCIA-ARBÓS.


Joan Carles ha visitat tres cops i prou les comarques gironines. Només un, el 20 de febrer del 1976, va fer el viatge acompanyat de la reina Sofia i va ser aclamat pels ciutadans. El 26 d'abril del 1986 va arribar-se a la fira d'armament Cosmo a l'aeroport Girona-Costa Brava. I el 7 de març del 1997 va desplaçar-se fins al Ripollès per calçar-se els esquís a Vallter.

Les estades no han estat mai massa llargues. Ni tan sols aquella primera, justos tres mesos després de la mort de Franco, del qual és successor. Fa 31 anys, la parella reial s'hi va estar mig dia. Només va fer visita oficial a Girona i a Olot, però la comitiva reial va fer un passeig a marxa lenta entre les dues ciutats. Perquè la mainada, a la qual havien donat festa del col·legi i banderetes –amb la senyera i en català–, saludés els joves Joan Carles i Sofia per tots els pobles i viles que van travessar. Més d'una criatura va descobrir, aquell dia d'hivern no pas gaire fred, que els reis eren rossos, que la tele en blanc i negre enganyava molt. A Olot va ploure a bots i barrals i els va acompanyar Josep Pla, que, impassible, va fer com els de Ridaura.

De les tres visites del Rei, a banda de les presses, en totes tres va fer servir helicòpter en algun moment del viatge; per arribar aviat o per marxar de pressa.

La segona estada, tot sol i sense la reina, la va fer a Vilobí d'Onyar, a les instal·lacions de l'aeroport, on va aprofitar per pilotar mitja hora l'Airbus A-310, per pujar a cavall del Mirage i de l'Starfighter. Aquell dissabte 26 d'abril del 1986 Joan Carles I va fer escala de tornada d'un viatge oficial al Regne Unit cap a Madrid, on havia de ser al vespre per seure a la llotja del Vicente Calderón i presidir la final de la copa del Rei entre el Barça i el Saragossa. El Barcelona va perdre 1-0.

El divendres 7 de març del 1997, vigília del centenari del naixement de Josep Pla, va anar a Setcases i a Vilallonga de Ter, i també sense la reina. Va esquiar i va dinar. I se'n va anar volant cap a Vaquèira, on l'esperava la família.

El rei ha vingut poc i hi ha fet estades molt curtes: cinc hores el 1976, quatre el 1986 i cinc més el 1997. I el 13 de setembre del 2007 encara no s'hi estarà vuit hores. I tot plegat, no fa ni un dia. Què deu ser que no li agrada? NOTÍCIES RELACIONADES

>La UdG i la FOEG conviden més de 800 persones cadascuna als actes que Joan Carles I presidirà a Girona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.