| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 6 d'octubre de 2022


dilluns, 3 de setembre de 2007
>

«L'aire pur, lo camp verd i la mar clara»

Més de 5.000 persones es manifesten a Alcanar contra la plataforma marina de gas i la planta de tractament terrestre

JAVI BUERA. Alcanar
La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia va organitzar ahir una manifestació per mostrar el rebuig ciutadà a la instal·lació d'una plataforma marina de gas i una planta de tractament terrestre al terme municipal de Vinaròs, però situat a només dos quilòmetres del centre urbà d'Alcanar. La plataforma va aconseguir mobilitzar ahir més de 5.000 persones, segons algunes fonts de l'organització, que portaven pancartes en què es podia llegir «l'aire pur, l'aigua blava, lo camp verd i la mar clara» i una altra que deia «No a la regasificadora». Un dels portaveus del moviment ciutadà, Joan Ferrando, va afirmar que el dipòsit de gas posaria fi al turisme de qualitat d'Alcanar. Ferrando va dir també que ara la plataforma informarà els pobles veïns sobre els perills del dipòsit.


 Foto: OLIVIA MOLET

+ Dos moments de la mobilització d'ahir en què els manifestants van recórrer el quilòmetre i mig que separa Alcanar de la finca on s'ha de situar la planta. Foto: OLIVIA MOLET

Més de 5.000 persones es van manifestar ahir per mostrar el seu rebuig al dipòsit de gas que es preveu construir a Vinaròs. Els manifestants es van trobar al centre cívic d'Alcanar i d'allà van marxar cap a la finca on, si el projecte tira endavant, s'instal·larà la planta de tractament terrestre, situada al terme municipal de Vinaròs però a un quilòmetre i mig de distància d'Alcanar.

Entre els manifestants hi havia personalitats polítiques com ara la diputada al Parlament Marta Cid. La manifestació va ser amenitzada per la xaranga «No se'n salva cap» d'Alcanar. Entre els més de 5.000 manifestants també destacava el color de pancartes com ara «l'aire pur, l'aigua blava, lo camp verd i la mar clara», «No a la regasificadora» i «Alcanar diu no».

El primer tinent d'alcalde d'Alcanar, Josep Maria Sancho, va afirmar ahir que «tot ho porten aquí». Sancho també va dir que no entenia l'absència dels components del govern de Vinaròs ja que «haurien d'haver vingut». Sobre la carta que l'empresa Escal UGS afirma que va enviar a l'Ajuntament el 2005 per exposar-los el projecte, el primer tinent d'alcalde va explicar que la desconeixia però que avui ho comprovaria.

Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, es va mostrar poc sorprès per la gran resposta ciutadana ja que «la gent s'oposa a la ubicació del dipòsit de gas a Vinaròs», com ho demostren, diu, les 7.000 signatures en contra que van recollir en un cap de setmana. Joan Ferrando va explicar que el treball de la plataforma se centrarà a anar als pobles veïns a informar sobre el projecte i «els riscos mediambientals que comporta». El portaveu va afirmar que el moviment ciutadà farà un seguiment de la resposta a les al·legacions presentades per tal «de poder contestar i engegar tots els processos necessaris».

En arribar a la finca on s'instal·laria la planta terrestre, membres de la Plataforma en Defensa del Sénia van llegir un manifest en contra del dipòsit en què s'explicava que el projecte tindria greus conseqüències mediambientals i danys per a l'agricultura i la pesca del territori. A més, en el manifest també es va recordar l'accident que hi va haver el 1978 al càmping dels Alfacs, on un camió cisterna que portava 43.000 metres cúbics de propilè, més del permès, va explotar. Amb això, la plataforma volia reflexionar sobre les conseqüències d'un incident amb gas i afirmar que no es garanteix la mínima distància al poble més proper, Alcanar, que seria el principal afectat per una fuita o una explosió. La Plataforma en Defensa del Sénia també va exigir en el manifest la pronunciació de la Taula del Sénia sobre el projecte. NOTÍCIES RELACIONADES

>Baix Camp i Tarragonès, a l'espera

>Escal UGS preveu començar les obres de la plataforma marina de gas el juny del 2008

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.