| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


dijous, 30 d'agost de 2007
>

Vinaròs es posa al costat d'Alcanar i rebutja la planta de gas

Els portaveus de l'Ajuntament consensuen una moció que s'aprovarà dilluns al ple

GUSTAU MORENO. Vinaròs Alcanar
La junta de portaveus de l'Ajuntament de Vinaròs va consensuar ahir una moció contrària al projecte Castor, que preveu la construcció d'un dipòsit submarí i d'una planta de tractament de gas a la desembocadura del riu Sénia. La moció, que serà sotmesa a aprovació del ple extraordinari que Vinaròs ha convocat per dilluns a instàncies del PP i del Bloc Nacionalista Valencià, instarà la Generalitat a desautoritzar el projecte i també reclamarà l'ampliació del període d'al·legacions.

El regidor del Bloc al consistori de Vinaròs, Domènec Fontanet, va confirmar que la junta de portaveus d'ahir al migdia va servir per consensuar una moció que rebutjarà institucionalment la planta de tractament de gas prevista en l'anomenat projecte Castor. El text final de la moció, que el mateix Fontanet va començar a redactar, busca satisfer els diferents punts de vista que hi ha a Vinaròs sobre el tema, per aconseguir una posició unitària al ple extraordinari que l'alcalde, el socialista Jordi Romeu, ha convocat per dilluns a instàncies del PP i del Bloc. Així, Fontanet va precisar que la moció insta la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana a fer un informe ambiental desfavorable de l'actual projecte Castor. A més, demanarà l'ampliació del període d'al·legacions, perquè els veïns de Vinaròs afectats per la construcció de la planta i del gasoducte tinguin prou temps per presentar les seues esmenes. El projecte Castor preveu l'aprofitament d'un antic pou petrolier, a uns 20 quilòmetres de la costa de Vinaròs i Alcanar, per emmagatzemar 1,3 bilions de metres cúbics de gas procedent del nord d'Àfrica. A més, també projecta la construcció d'un gasoducte i la instal·lació d'una planta de tractament de gas a la desembocadura del Sénia, a menys de dos quilòmetres del nucli urbà d'Alcanar. En aquest sentit, Fontanet va manifestar el suport del Bloc de Vinaròs a les accions informatives i reivindicatives de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, i va confirmar la seua intenció de participar en la marxa lenta convocada per diumenge, entre el centre cívic d'Alcanar i els terrenys on volen fer la planta. «Estem parlant d'unes instal·lacions amb 177.000 metres quadrats; una gran planta de tractament amb dues xemeneies de més de 50 metres», va recordar Fontanet. Així, el regidor del Bloc va detallar que la moció de Vinaròs alertarà del fort impacte visual i ambiental de la planta, just en una zona que els municipis de la desembocadura del Sénia han protegit de la pressió urbanística. Amb tot, Fontanet va admetre que a Vinaròs hi ha diferents opinions sobre el grau d'oposició al projecte Castor, i que per tant el denominador comú és la no-idoneïtat urbanística dels terrenys. «En allò que tots estem d'acord és en el fet que aquest no és el millor lloc per a la planta, i que podria situar-se més a l'interior, en terrenys industrials», va afegir-hi.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Unit al gasoducte Tivissa-Paterna

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.