| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de desembre de 2021


dimecres, 29 d'agost de 2007
>

Alcanar convoca per diumenge la primera mobilització ciutadana contra el dipòsit de gas

Clos sol·licita a petició pròpia comparèixer per explicar el projecte Castor

CINTA BONET. Alcanar
La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha convocat una marxa a peu per aquest proper diumenge 2 de setembre per mostrar la seva oposició al dipòsit i la planta de tractament de gas que està previst construir a Vinaròs, però a només un quilòmetre i mig del nucli urbà d'Alcanar. Per la seva banda, els representants d'ERC a les Terres de l'Ebre han anunciat que esperaran la compareixença que ha sol·licitat el ministre d'Indústria, Joan Clos, per presentar iniciatives al Congrés.


+ Els representants d'ERC expliquen les iniciatives a emprendre per aturar el projecte. Foto: C.B.

La marxa convocada per diumenge a les deu del matí recorrerà el tram que separa el centre cívic d'Alcanar i la finca on està previst que es construeixi la planta de tractament de gas. El portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Lluc Ulldemolins, va explicar que han decidit convocar aquesta marxa davant el massiu suport ciutadà que han rebut ja que en només un cap de setmana van aconseguir recollir més de 7.000 signatures en contra del projecte Castor. «No teníem previst fer una mobilització tan aviat però amb la resposta ciutadana que hem rebut l'havíem de fer», va dir Ulldemolins.

Per la seva banda, els representats d'ERC al Congrés, Jordi Ramon i Pep Andreu, la diputada al Parlament, Marta Cid, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, i el representat d'ERC a Vinaròs, Guillem Alsina, es van trobar amb membres de la Plataforma i veïns d'Alcanar després d'haver mantingut una reunió per decidir i coordinar quines accions cal emprendre per paralitzar el projecte. En aquest sentit, el diputat al Congrés i portaveu d'ERC a la comissió d'Indústria, Jordi Ramon, va explicar que esperaran la compareixença que el ministre Clos ha sol·licitat a petició pròpia per informar sobre el projecte Castor i decidir quines iniciatives cal emprendre. Amb tot, Ramon va explicar que aprofitaran la compareixença de Clos per donar a conèixer la posició de la gent del territori i demanar que els doni tota la informació en relació amb el projecte. Així mateix, el diputat va anunciar que exigiran la paralització del projecte per tal que tothom pugui fer al·legacions amb temps ja que tant l'Ajuntament d'Alcanar com la Federació d'ERC a l'Ebre han hagut de córrer per presentar al·legacions dins el termini establert. Així mateix, Ramon va indicar que buscaran que els grups parlamentaris es pronunciïn.MOCIÓ COMARCAL


La diputada d'ERC al Parlament de Catalunya i portaveu republicana al Consell Comarcal del Montsià, Marta Cid, va anunciar que en el ple que avui celebrarà l'ens comarcal es portarà a aprovació una moció, consensuada prèviament amb tots els grups polítics, en contra del projecte Castor. En aquesta moció també es demana a la Generalitat que es consideri «part afectada». Així mateix, i segons va avançar Cid, ja s'ha entrat una pregunta parlamentària per saber quin és el grau de coneixement que té el govern de la Generalitat del projecte i quines accions pensa emprendre. ERC també presentarà mocions a tots els ajuntaments ebrencs perquè rebutgin la construcció del dipòsit i la planta de tractament de gas.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Diumenge es farà la primera mobilització contra el dipòsit de gas d'Alcanar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.