| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 de novembre de 2019


divendres, 24 d'agost de 2007
>

Projecte milionari per reformar el mercat de Blanes i fer un pàrquing de cent places

Els comerciants volen revitalitzar la instal·lació i calculen que hi haurien d'invertir uns 3 milions d'euros

ANNA PUIG. Blanes
La degradació del mercat cobert de Blanes ha provocat que el negoci vagi cada cop a menys. La junta que representa el centenar de comerciants del mercat vol donar un gir a aquesta situació i té sobre la taula un projecte milionari que inclou la reforma total de les instal·lacions i la construcció d'un pàrquing de dues plantes –que sumarien un centenar de places– que s'aixecaria sobre el sostre del mercat. La presidenta de la junta, Rosa Sánchez, calcula que caldria invertir entre 2,7 i 3 milions d'euros. Ara es redacta una valoració econòmica sobre la rendibilitat del pàrquing, que podria servir per finançar l'elevat cost de les obres.


+ El mercat cobert de Blanes, força deteriorat, en una imatge d'aquesta setmana. Foto: ANNA PUIG

«Ens hem de plantejar un canvi si volem revitalitzar el mercat», explica Sànchez. Els darrers anys, els comerciants han vist com les vendes han anat decaient. «Quan acaba la jornada n'hi ha molts que n'han fet ben just per pagar les despeses», continua explicant la presidenta. Aquest canvi que propugna Sànchez aniria en dues direccions: una reforma de l'interior i un pàrquing de dues plantes (amb una cinquantena de places cadascuna) perquè el client ho tingui més fàcil per aparcar i fer les compres.

La reforma de l'interior de les instal·lacions és una necessitat. Sànchez reconeix que hi ha moltes mancances i que en molts aspectes no es compleix la normativa. No hi ha sortides d'emergència, els lavabos no estan adaptats per a minusvàlids, caldria instal·lar-hi aire condicionat i renovar el terra, entre altres coses. Pel que fa al pàrquing, la idea inicial és aixecar dos pisos sobre el sostre del mercat. Una de les plantes d'aparcament seria coberta i l'altra descoberta. Per la presidenta dels comerciants, facilitar l'aparcament als clients és bàsic. «Molta gent ha deixat de venir per les dificultats que hi ha en aquesta zona d'aparcar el cotxe», sosté. A part, creu que també faria servei als usuaris de l'ambulatori i als clients d'altres comerços del barri.COM FINANÇAR-HO
Tot i que no hi ha un projecte definitiu, amb la proposta inicial ja es calcula que els 102 comerciants que hi ha al mercat haurien de fer una despesa d'entre 2,7 i 3 milions d'euros. Un cost milionari que ara la junta està valorant com finançar. Per aquest motiu s'ha encarregat una valoració econòmica del futur pàrquing. «Amb els beneficis de l'aparcament creiem que podríem pagar el crèdit de les obres. Ho sabrem amb més seguretat quan tinguem les xifres sobre la taula», afirma Sànchez. A part, també s'intentarà negociar alguna subvenció amb l'administració. «L'Ajuntament o la Generalitat podrien donar-nos alguna facilitat», reclama. La junta ja ha exposat el projecte als comerciants.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Convèncer els dubtosos

>Els comerciants preparen un projecte milionari per reformar el mercat de Blanes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.