| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 de juliol de 2024


dijous, 23 d'agost de 2007
>

Creen una plataforma per evitar la construcció del major dipòsit de gas de l'Estat a Alcanar

El col·lectiu ciutadà prepara mobilitzacions

GUSTAU MORENO. Alcanar
L'auditori del municipi d'Alcanar (Montsià) va ser dimarts a la nit l'escenari de la constitució de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, contrària al projecte d'una planta de tractament de gas al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat), així com del dipòsit submarí més gran de l'Estat a la desembocadura del riu Sénia.


+ Una imatge de l'assemblea constituent de la plataforma. Foto: AJUNTAMENT D'ALCANAR

Unes set-centes persones van assistir a l'assemblea de la nova plataforma, que ara s'organitzarà en unes comissions de treball que concretaran el calendari de mobilitzacions durant les pròximes setmanes. Un dels portaveus, Lluc Ulldemolins, va advertir que el projecte també preveu una altra planta davant de la costa de Salou i d'instal·lacions a Reus. Ulldemolins va fer una valoració molt positiva de l'assemblea que dimarts va servir per constituir el moviment ciutadà, contrari al magatzem submarí i a la planta de tractament de gas natural que l'empresa canadenca Escal UGS SL ha projectat a Vinaròs. De fet, Ulldemolins va destacar que l'auditori d'Alcanar es va quedar petit per l'assistència d'unes set-centes persones, i que la plataforma també va tenir el suport de càrrecs electes de Vinaròs, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita. En aquest sentit, els ajuntaments d'Alcanar i de Vinaròs ja han anunciat que presentaran al·legacions al projecte, que la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ja ha començat a mirar-se fins a l'últim detall.

Amb tot, Ulldemolins va concretar que la plataforma s'organitzarà en diferents comissions de treball que es reuniran cada divendres per acabar d'estudiar a fons el projecte, i per establir un calendari de mobilitzacions. «Volem estendre a tot el territori la nostra mobilització contra la planta i el dipòsit de gas, perquè l'única manera d'aturar el projecte és amb la reacció ciutadana i amb una acció conjunta», va dir Ulldemolins. El portaveu va afegir-hi que han creat una adreça de correu electrònic per contactar amb tots els ciutadans de les Terres de l'Ebre que vulguin més informació sobre el projecte, fer suggeriments o col·laborar d'alguna manera . «Divendres ens començarem a reunir amb la gent que vulga treballar, perquè la feina serà constant», va dir.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.