| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 17 de novembre de 2019


dimecres, 22 d'agost de 2007
>

Un niu de problemes, a la Selva
La Selva és la comarca de les urbanitzacions. Com a mínim, hi ha situades les més conflictives i mediàtiques. Durant anys, els parcel·listes han protagonitzat manifestacions, s'han enfrontat a la policia, als ajuntaments respectius, a la resta de veïns i han anat als jutjats per reclamar els mateixos serveis que un ciutadà del nucli. Els mètodes, moltes vegades, eren criticables. Però la crispació s'ha rebaixat perquè s'ha posat fil a l'agulla per eliminar les deficiències.VIDRERES.
La urbanització Aiguaviva Park ha ocupat planes i planes a la premsa arran dels conflictes que generaven els parcel·listes. Errors en el pla general, zones verdes que ara estan urbanitzades i serveis bàsics inexistents. Tot plegat ha estat un maldecap per a tots els equips de govern que han passat per l'Ajuntament. Finalment, en el mandat passat es va fer la recepció de la urbanització.

RIUDARENES.
Can Fornaca és una de les urbanitzacions més grans de la demarcació. Les obres de millora han costat 11,7 milions d'euros. És el projecte de més envergadura que s'ha fet al municipi –les inversions municipals anuals estan al voltant del milió d'euros–. Dels 11,7 milions, 3,6 els ha posat l'Ajuntament i la resta els parcel·listes. S'hi han instal·lat els serveis bàsics i s'han pavimentat 30 quilòmetres de carrers. A Riudarenes hi ha uns 3.300 empadronats, dels quals uns 300 són de Can Fornaca. En realitat, a la urbanització hi ha unes 2.000 persones que hi tenen la segona residència (3.500 a l'estiu).

LLORET DE MAR.
Les quaranta urbanitzacions que hi ha representen un problema. Moltes no tenen els serveis bàsics, i el pla general, tot i que en molts casos intenta agrupar les cases, no atura el seu creixement. En el cas de Lloret Verd, Urbanisme ha prohibit definitivament la construcció de 1.000 habitatges en un espai de 85 hectàrees, tal com reclamava l'Ajuntament.

MAÇANET DE LA SELVA.
En aquest municipi, el 60% de la població viu a les urbanitzacions. De les tres grans que hi ha, l'Ajuntament ja ha fet la recepció de dues: Residencial Park i Mas Altaba. La tercera, Montbarbat, està pendent que s'iniciïn les obres de millora urbanística, que costaran uns 9 milions. La previsió és que el 2009 també sigui municipal.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Franges perimetrals per evitar els focs

>Primer pas per «endreçar» les urbanitzacions

>Una despesa inassumible pels municipis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.