| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 de juliol de 2024


dissabte, 18 d'agost de 2007
>

Alcanar rebutja per unanimitat el dipòsit submarí i la planta de tractament de gas

Dimarts es constituirà la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia

ROSER ROYO. Alcanar
La maquinària opositora contra el projecte del magatzem submarí de gas i la planta de tractament de gas amb dues xemeneies de 60 metres d'altura i una torxa de 50 ja està en marxa. Ahir es va celebrar un ple extraordinari a Alcanar en el qual tots els partits polítics van manifestar el seu rebuig a aquest projecte i es va acordar presentar-hi al·legacions. A més pel proper dimarts s'ha convocat una assemblea ciutadana per constituir la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia.


+ Una imatge de la desembocadura del riu Sénia. Foto: R.ROYO

«Una cosa és que vulguen aprofitar un pou petrolier per emmagatzemar gas i l'altra és construir a la vora d'Alcanar una planta de tractament amb xemeneies de 60 metres d'altura. Aquí ja toquem temes de seguretat, de salut i de desenvolupament de territori». Així s'expressava ahir l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, que va assegurar que els serveis jurídics de l'Ajuntament ja estan elaborant les al·legacions que el consistori presentarà contra la sol·licitud de concessió que ha presentat l'empresa canadenca Escal UGS SL al govern de l'Estat. El termini d'exposició pública acaba el 28 d'agost.

Ahir es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va acordar, a banda de presentar al·legacions, demanar al ministre d'Indústria i al Consell de Ministres que abans de resoldre sobre la declaració d'utilitat pública d'aquest projecte s'informe les administracions afectades, que en aquest cas serien l'Ajuntament d'Alcanar i el Departament d'Indústria del govern català. A més el ple també reclama a la Generalitat de Catalunya i als departaments de Política Territorial, Medi Ambient i Indústria que es consideren part afectada ja que el projecte del magatzem i planta de tractament de gas, tot i que s'instal·larà al terme municipal de Vinaròs, són lesius per a Alcanar i per al seu planejament territorial. A més en junta de portaveus es va acordar buscar i encarregar a un gabinet jurídic el seguiment d'aquest projecte per presentar més endavant al·legacions tècniques.

El grup municipal de CiU va insistir sobretot a reclamar la implicació de l'Ajuntament de Vinaròs. El seu portaveu, Josep Bort, va criticar que el municipi veí no els hagués advertit que sortia a informació pública la sol·licitud de concessió. «Aquí els que es beneficiaran del gas són les empreses de ceràmica de Castelló i ens col·loquen la planta de tractament al costat d'Alcanar», va dir Bort, tot afegint: «Ja tenim la cimentera i les nuclears a la vora, no volem ser més l'abocador de l'Estat.»

L'alcalde, Alfons Montserrat, va informar que li constava que l'Ajuntament de Vinaròs també preveu presentar al·legacions ja que el projecte no és compatible amb el pla d'ordenació urbana del municipi. NOTÍCIES RELACIONADES

>A la vora del riu Sénia

>Unanimitat a Alcanar en el rebuig al magatzem i la planta de tractament de gas

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.